Искам дете, но приятелят ми е болен!

Пише ви едно объркано момиче на 24г. Искам да споделя своята история.

 болен приятел, бебе, забременяване, болест

Когато бях на 16, срещ­нах първата си любов. Бяхме заедно в добро и лошо цели 5 години, но после се разделихме и всеки пое своя път. След това имах още една дълга връзка, но тя свърши до­ста неочаквано. Отдаде ми се възможност да за­мина за половин година в чужбина и човекът до мен ме подкрепи – все пак 6 месеца не са много. Само че аз там се влюбих в друг и се разделих с българския си приятел.

В чуждата страна се установих при една при­ятелка и започнах рабо­та. В квартирата, в която бяхме, живеехме заедно с хазяите добри хора, винаги готови да помог­нат. Те имаха двама сина – единият разведен, също живееше с тях. Той ме харесал, щом ме видял, но постоянно се разми­навахме. Една вечер мо­ята приятелка си легна, а аз реших да гледам филм на лаптопа. Седнах отвън и останах до полунощ.

Точно тогава се прибра младият хазяин, паркира колата и понеже забеля­зал нещо да свети, се приближи до мен и ме за­говори. Не знаех техния език и не го разбрах, но той мина на английски и дълго си бъбрихме. Как­то и да е, вече година и половина сме заедно.

Върнах се в България, за да си взема останалия багаж, и пак се прибрах при свря любим, от про­валения си брак той има 2 деца – дъщеря на 17 и син на 13, с които се раз­бирам прекрасно.

Връзката ни щеше да е бе­зоблачна, ако не съще­ствуваше един голям про­блем-приятелят ми боле­дува от множествена склероза. Открили са му я през 2006 г. Всяка сед­мица ходи при своя лекар невролог да му бие инжек­ция. От месец март реших­ме да работим за бебе, но до ден днешен нищо не се получава, Той беше в от­лично здраве, докато пре­ди месец болестта му реши да съсипе всичко. Започна да пие кортизони, бият му и други инжек­ции. Предложих му да се изследва – може би всич­ки лекарства, които е при­емал досега, да са го ув­редили и това да е причи­ната да не мога да забре­менея. А той ми отговори, че аз трябва да го напра­вя. След като той вече има деца, не вярвал, че нещо се е променило и не може да стане баща отново.

Чакам необходимите до­кументи от България, за да мога да се регистрирам тук и да ползвам безплат­ни прегледи в тукашна болница. Продължавам да настоявам приятелят ми да отиде на преглед, дока­то е време, за да се леку­ва. Всеки ден се караме за това. Страхувам се, че ако все пак забременея, може да има и риск за плода. Неговият лекар го съветва да продължава­ме с опитите и ако успе­ем, тогава ще изследват бебето за усложнения. Аз обаче не искам да риску­вам. Първите 5 дни след като му сложат инжекци­ята, не правя секс, за да се прочисти организмът му от лекарството. Не знам какво да правя. Не мога да създам с него нормално семейство при тези условия. Чудя се до­кога ще изтърпя това по­ложение. Знам, че тряб­ва да имам търпение, но колко да чакам – вече ми­наха 8 месеца и опитите ни са без успех. Оставам си само с мечтите.

Моля, ако някой има същото заболяване, да ми каже какво да правя. Вече не издържам, нямам сили да се боря. Бях сил­но момиче, а изведнъж почти се предадох. Моля за съвет, но ако искате просто да ме критикува­те на страниците на вес­тника, по-добре не го пра­вете.

Ако имате нужда от съвет или искате да споделите с нас Вашата лична история, може да направите това на анонимната ни поща:

lichna.istoria@gmail.com

 

 

Дойдох в София, за да стана грешница – що за съдба?!

 

 

 

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар