Как да ексфолирате коленете си естествено?

Коленете са една част от тялото, където кожата може да се лющи, потъмнява или изсъхва в по-голяма степен в сравнение с другите части. 

Докато ароматизираните лосиони и кремове могат да помогнат за облекчаване на сухотата, химикалите в тези продукти може действително да допринесат за сухота, поради което използването на природни продукти е по-ефективно. Ексфолиацията на сухите колене е от съществено значение, за да се отстрани мъртвата кожа, но преди да се отправите към магазина, за да си купите скъп ексфолиант, опитайте лесна домашна версия.

РЕЦЕПТАТА:

Смесете 3 супени лъжици бадемово масло с 1/2 чаша захар в купа и ги сложете в банята до вас, за да са ви под ръка, докато се къпете.

ПРИЛАГАНЕТО:

Измийте коленете си под душа или във ваната, както обикновено със сапун за тяло. Използвайте топла вода, за да се отпусне и омекоти кожата.

Нанесете от сместа върху коляното си и търкайте с бавни, нежни кръгови движения навсякъде над и около капачката. Повторете с другото коляно и изплакнете всяко обилно с топла вода.

Попийте леко водата от коленете си, така че те да останат леко влажни и разтрийте половин лъжичка бадемово масло върху всяко, за да овлажните и успокоите кожата.

СЪВЕТИТЕ:

Ексфолирайте с тази смес два пъти седмично, когато се къпете, за да премахнете  мъртвата кожа от коленете. Тази процедура можете да правите и на лактите, петите и други части на тялото, където се налага ексфолиране на кожата.

В тази рецепта бадемовото масло може да бъде заменено със зехтин, кокосово масло и дори растително олио. Захарта може да се замени със сол или овесени трици.

 

 

Мазничко за напукани лакти и пети

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар