Безопасни ли са козметичните процедури?

Едно проучване, проведено от университетски изследователи от САЩ, вероятно финансирано от голяма клиника по естетична медицина…

…излиза с констатации, че някои популярни козметични процедури са едновременно безопасни и ефективни, когато се извършват от квалифицирани лица.

Проучването анализира 98 козметични процедури, които са най-разпространени в момента за потребителите. Според изследователите, хората, които търсят да изгладят бръчките си, трябва да се чувстват сигурни, когато ги инжектират с Ботокс или други невротоксини. Проучването установило, че да се инжектират невротоксини е едновременно безопасно и ефективно! (Леле, колко ли пари са взели само за тази констатация?!) Единственото условие е процедурата да се извършва от опитни професионалисти в одобрени дози.

Като се има предвид, че такива професионалисти трудно се намират или са много скъпи, ние ви препоръчваме по-здравословни методи за изглаждане на бръчки без инжектиране на невротоксини.

Други процедури, за които се твърди, че са безвредни, включват: липосукция за отстраняване на мазнините, използването на лазери за лечение на петна по лицето, розацея или нежелано окосмяване.

Ако отидете на опитен дерматолог или диетолог, той ще ви откаже от такива процедури, тъй като това са проява на болести вътре в организма ви и няма да мине много време пак ще се появят на повърхността на кожата. Така че по-добре е да отслабнете постепенно със здравословно хранене и да лекувате възпаление или алергия, а не да се подлагате на скъпоструващи манипулации с краткотраен ефект.

Хората, които търсят козметични процедури трябва да проучат много варианти и да се консултират със специалисти, които да ги запознаят с всички възможности на медицината – не само естетичната. Пациентите трябва да изслушат поне няколко опитни практици, които да им предоставят пълната информация по въпроса, който ги интересува. Не трябва просто да отскочите до най-близкия СПА център, който има един лазерен апарат и минимално обучени кадри. Опитните лекари и специалисти могат да помогнат на пациентите да изберат манипулациите, които са най-добрите за тях.

 

Кое е общото между пластичната хирургия и хиромантията в Япония?

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар