Макдоналдс ще предлагат здравословно меню?!

Или това е доста добър PR ход на компанията, известна с предлагането на храни-боклуци.

Под натиск да осигуряват здравословни ястия от Макдоналдс съобщиха преди известно време, че вече няма да предлагат някои от своите малко хранителни опции за деца и че планират да включат предлагане на плодове и зеленчуци в много от комбинациите в менюто за възрастни. Например, ще имате възможност да замените пържените картофи в менюто си със салата, плодове или зеленчуци. В детските менюта освен газирани напитки ще се предлагат и вода, плодови сокове или мляко. А в рекламите ще се акцентира на здравословните храни.

Тези промени първоначално ще засегнат 20 от най-големите пазари на компанията, в които те извършват повече от 85% от общите си продажби, включително и в чужбина. Това ще отнеме три и повече години, а за останалата част промените ще се правят след 2020 г.

Предложенията на компанията бяха обявени във връзка с кампания за намаляване на затлъстяването в детска възраст, която се организира от Фондацията на Клинтън.

Като част от най-новите промени в менюто, компанията заяви, че ще използва своя арсенал от маркетингови инструменти към националните телевизионни рекламни кампании, за да помогне на клиентите си да правят здравословен избор.

„Ако искаме да ограничим катастрофалните икономически и здравни последици от затлъстяването в целия свят, имаме нужда от повече компании да последват примера на Макдоналдс и да направят значими промени“ – казва г-н Клинтън в съобщение за пресата.

Тази последна стъпка от Макдоналдс, която се оценява на около $ 35 милиона, е една от поредицата стъпки, които компанията прави за промяна на менюто си, за да отговаря на съвременните вкусове и изискванията за здравословно хранене с по-малко мазнини и калории в храната.

 

 

Това са най-нездравословните храни и напитки в света!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар