Кое дърво сте, според рождения ви ден?

Келтската астрология се основава на древната представа, че времето на нашето раждане е определящо за формирането на личността и поведението ни.

Те са вярвали, че хората са създадени от боговете на дърветата, т.е личността на всеки човек се формира в съответствие с неговото рождено дърво. Всяко дърво има определяща основна черта. Вижте ги!

23 декември до 1 януари 

25 юни до 4 юли

Ябълка – любов

Много чаровни хора с приятна аура, приключенски дух, чувствителни, много щедри, научни таланти, безгрижни философи с въображение. Това са хора, които искат да обичат и да бъдат обичани, верни и нежни партньори.

2 януари до 11 януари

5 юли до 14 юли

Ела – тайнственост

Достойни хора с извънредно изтънчен вкус, обичат всичко красиво и в същото време са по-скоро скромни. При тях има тенденция да проявяват егоизъм, но умеят да се грижат за хората, които са близо до тях. Амбициозни, талантливи, трюдолюбиви и обвити някак в тайнственост. Имат много приятели, но и много врагове.

12 януари до 24 януари

15 юли до 25 юли

Бряст – благородство

Благородни, щедри, практични и с чувство за хумор. Това са приятни, елегантни, спокойни и уверени хора със скромни изисквания. Обичат да ръководят, но не и да се подчиняват и много трудно прощават грешките, като често им се случва да поучават на морал околните. Страстни в леглото.

25 януари до 3 февруари

26 юли до 4 август

Кипарис – вярност

Страстни любовници, мразят самотата и в същото време безгрижни и педантични. Тези хора не обичат проблемите, предпочитат да мечтаят и нямат амбиции за власт и пари. Те намират щастие в нормалните неща и са много адаптивни, като също така донасят вярност и безгрижие и на близките си хора.

4 февруари до 8 февруари

5 август до 14 август

Топола – несигурност

Хора с артистичен характер, обичат свободата си, смели и често самотни. В работата си са добри организатори, имат склонност да философстват, но изпълняват задачите, които са поели. Отнасят се сериозно към партньора си и са много чувствителни. Понякога носталгичните им настроения правят труден избора за бъдещето им, защото се чувстват несигурни дали ще вземат правилно решение.

Продължение …

 

Знаете ли каква е легендата за драконовото дърво?

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар