Съветите на дерматолога: Как най-добре се изсветляват петна?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

През лятото често се появяват петна по кожата

 

изсветляване на кожата

Дерматологът д-р Сияна Живкова съветва от страниците на вестник „Всичко за семейството“да не ги оставяме да се фиксират, а да ги отстраним, като най-подходящият сезон е есента. Подходяща срещу свръх-пигментация е терапията за изравняване на тена „Mesoline shine„.“ Тя позволява да се навлезе дълбоко в кожата, да се третират стари и нови пигментни петна“, обяснява лекарката. Процедурата е подходяща за мъже и жени с тъмен тен на кожата, след бременност, срещу старчески петна по лицето, деколтето и горната част на дланите, при хиперпигментация в следствие на възпалителен процес (акне, изгаряне, белези).

Използват се безопасни ефективни изсветлители – витамин С и коджикова киселина, изолирана от соеви растения, която подтиска производството на меланин и спомага за равномерното му разпределение върху кожата. Терапията включва и пируватна киселина, стимулираща производството на колаген и фитинова киселина, която също подтиска кожната пигментация. Екстрактът от листа на бяла черница освен че изсветлява, има и антиоксидантно десйтвие.

За да се постигне резултатът -сияеща и подмладена кожа без пигментни пета, е необходимо да се направят поне 6 процедури, по една седмично. Д-р Живкова предупреждава, че трябва да се избягва излагането на слънце до 72 часа след процедурата. После е необходимо да се вземат мерки за слънцезащита – крем (SPF 50+) ежедневно и на всеки 2 часа при продължително излагане на слънце, пише вестник „Всичко за семейството“.

b17_0

Share this post:

Recent Posts

Добавете коментар