Лесен масаж на лицето против бръчки

Редовният масаж на лицето дава на външния вид на кожата по-гладък, стегнат и сияен вид. 

Научете как да масажирате лицето си, за да се увеличи баланса на влага и да се премахнат токсините от кожата.

  1. Подгответе необходимото масло за масаж. На пазара ще намерите голямо изобилие от всякакви масла. Изберете това, което най-много подхожда на кожата на лицето ви. Можете да опитате няколко вида, докато стигнете до това масло, което перфектно ви приляга.
  2. Измийте лицето си внимателно с топла вода и го подгответе за масаж. Въоръжете се със спокойствие и пуснете лека релаксираща музика.
  3. Използвайте пръстите си. Можете да използвате три пръста, за да извършите масажа – това са показалец, среден и безименен. Трябва да движите пръстите си отдолу нагоре, въпреки че може да има някои движения в обратна посока, основното е винаги срещу силата на гравитацията.
  4. Масажът на челото трябва да направите така: поставете пръстите си точно над веждите и с леко кръгово движение ги движете през цялото чело до пълно покритие. Това се повтаря 4-5 пъти.
  5. Брадичката. Започнете пак отдолу нагоре, като движите пръстите в леки кръгови движения и действайте във възходяща посока около устните и нагоре под ноздрите си. Повторете движението 5 пъти.
  6. Масажиране в края на челюстта. Използвайте показалеца и средния си пръст, като ги позиционирате все едно са ножица. Започнете от мястото, където челюстта се свързва с ухото, внимателно хващайте кожата в тази област между ножицата на пръстите си, като преминавате по цялата челюст с това движение. В края на челюстта направете кръгови движения за масаж към шията и ухото. Повторете 5 пъти. Този масаж намалява мастните отлагания, които се събират в тази област.
  7. Заключителни движения. Започва се от брадичката и масажирайте до бузите си с помощта на централната част на трите си пръста, като използвате кръгови движения. Повторете 5 пъти.

След такъв масаж лицето ви ще се чувства обновено и спокойно. Накрая го намажете с подходящ продукт против бръчки.

 

Ароматни масла срещу зимни болежки

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар