Съвети за вашата спалня

Ти лайф за Лекува

Отвори прозореца

Дори и най-зиморничевите сред нас трябва да повярват, защото добрия сън бяга от прекомерно затоплените стаи. Най-добре спят онези , които си лягат на леко отворен прозорец през по-голямата част от годината. Ако живееш на шумна улица или наистина не понасящ и намек за течение, задължително оставяй прозореца отворен поне за час преди да си легнеш.

Не на плътните завеси

Нежната утринна светлина активира цикъла на събуждането по естествен начин. Не я блокирай – полезна е за теб!

Никакво какао

Знаеш, че не бива да пиеш кафе, но внимаваш ли с шоколадовите десерти? Какаото е стимулант и се прокрадва къде ли не. Най-приятния начин да примамиш Сънчо е с чаша мляко с малко мед – и двата продукта имат успокояващи качества.

Вземи хранителна добавка с калций и магнезий

Ако понякога се будиш с изтръпнал крак или болки, тези минерали вършат чудеса! Вземи една таблетка преди лягане.

Не пипай тапите за уши

Ако свикнеш с тях, възможно е да развиеш свръхчувствителност към шум.

Брой минутите

Не прекарвай по-малко от 7 часа в леглото, но не надхвърляй 8 и половина! Циклите на съня се движат на 20-минутни периоди, затова ако имаш малко време за дрямка, определи си 40 или 60 минути за нея.

Купи си двоен матрак

Ще прекараш 1/3 от живота си в леглото, затова инвестирай щедро! Новите водни матраци, които позволяват на теб и партньора ти да изберете различни вътрешни „мехури“, са чудесни. Водните матраци са и по-хигиенични – никога няма да ви нападнат дървеници.

Одеяло в запас

ако лично зареждате леглото си с чаршаф, юрган и леко поларено одеало, за да можете да нагласявате температурата в леглото според нуждите си.

Добави тефтер и писалка

За онези гениални идеи, които те осеняват в просъница, а после никога не помниш. Запиши ги, после се обърни и заспи спокойно.

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар