Утайката от кафе е супер средство за разкрасяване

Какво правите с утайката от сутрешното кафе? Сигурно я изхвърляте, а можете да се възползвате от многобройните й свойства, полезни за кожата и косата.

 

Чудесен ексфолиант

Утайката от кафе се използва много успешно за пилинг на кожата на лицето и тялото. Ре­цептата е много лесна: смесете една пълна супена лъжица кафена утайка със същото количество мед и зехтин. На­несете тази смес по тялото и започнете леко да масажирате кожата, след това изплакнете. Повторете още веднъж през седмицата. Хидратиращите свойства на меда и зехтина се съчетават отлично с качество­то на кафето като ексфолиант, така че ефектът върху кожата е тонизиращ, отводняващ и почистващ. Тя става мека, целулитът се изглажда.

За лицето пригответе съ­щата смес, като заместите зех­тина с бадемово масло. Нане­сете по кожата, но избягвайте зоната около очите. След десе­тина минути изплакнете.

 

За блестяща коса

Тъмнокосите дами могат да използват утайката от кафе като лесно средство за повече блясък на косата. След изми­ването й, докато тя все още е мокра, можете да я натриете с утайката и после да я изплак­нете. Това естествено средство подсилва естествените цвето­ви нюанси на тъмнокестенявите коси.

 

Без сенки под очите

Направете си домашен околоочен крем, като смесите 1 ч.л. утайка от кафе, 1 ч.л. кисело мляко и няколко капки ли­монов сок. Оставете сместа в хладилника. Когато се охлади, нанесете я около очите като маска и я оставете да действа десетина минути. След това почистете леко с памучен там­пон. Очите изглеждат отпочинали, погледът сияе.

 

Подмладяване на лицето

Утайката от кафе в съчетание с яйчния белтък осигурява повдигащ ефект върху овала на лицето. Можете да доба­вите и малко мед.. Нанесете сместа върху лицето и шията и оставете маската да действа в продължение на 10 минути. После изплакнете.

 

Ръце без кухненски миризми по тях

Ако сте готвели с лук, чесън и други силни подправки, мо­жете да премахнете миризма­та от ръцете си, като вземете в шепи малко кафена утайка и разтъркате кожата. След това изплакнете с вода.

Няколко факта, които със сигурност не знаете за кафето

 

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар