Как да сме хем себе си, хем уникални?

промоции

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За да живеете в хармония със себе си, за да се чувствате добре, е нужно толко­ва малко.

 

  1. Харесвайте се (обичай­те себе си).

Най-важната крачка, за да се чувствате свободни, е да се приемате и обичате такива, каквито сте. От­кажете се от желанието да се харесвате на всички. Не е лесно, нали още от малки ни приучават да угаждаме на хората. Затова много хора вътрешно са несигурни и мислят, че не са достатъч­но добри. Те постоянно опитват да се променят и да имитират другите, които смятат за по-ценни от себе си. Така жертват своята индивидуалност за сметка на чуждото признание. Не трябва да искате да живеете живота на другите, бъдете просто себе си.

 

  1. Научете се да казвате не само „да“, но и „не“.

Помислете върху държанието си, без да поставяте под въпрос личността си. Когато сте сигурни в себе си, реагирайте активно. Когато трябва да отговори­те с „да“ или „не“, помислете какво искате, за да действате с желание – в личните отношения, в работата или в социалните си контакти. И не се страхувайте да кажете „не“.

 

  1. Имайте доверие в себе си.

Колко пъти се въздържате да кажете нещо или да дейст­вате, макар че имате же­лание? В началото е трудно да покажете истинската си същност. Иска се кураж. Сме­лите хора живеят по-интересно и умеят да прощават на себе си, когато сбъркат.

 

  1. Сами определяйте кое е добре за вас.

Забравете за клишетата – че не трябва да сте егоисти, че трябва да полагате повече усилия и то­гава ще сполучите. Напишете си на листче позитивни послания – например не трябва да се мъчим, за да сме щастливи. В началото ще ви се стори малко странно, но върши работа.

 

  1. Кажете си „и аз мога да бъда креативен“.

Забравете за учителя по ри­суване, който още в начално­то училище ви е казал, че от вас художник няма да излезе. Защо пък не? Всеки човек трябва да открие твореца в себе си и да разруши блокади­те на миналото.

 

  1. Намерете собствения си стил.

Вашето облекло също подчер­тава личността ви. Разберете какво наистина ви отива. Може би ще започнете да носите по-ярки цветове. Или ще откриете нов дизайнер на бижута, чиито произ­ведения ще подчертаят темпе­рамента ви. Спокойно пробвайте и се наслаждавайте.

 

Психо хватки за по-бързо и качествено постигане на целите

 

 

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар