8 важни причини да консумирате повече зеле

То съдържа индол-3 карбонил – мощен антиоксидант, който подпомага детоксикацията на организма!

Натрупаните токсини причиняват болна и проблемна кожа. Така че – яжте зеле, за да сте здрави и красиви!

1. Богатото количество витамин C в този зеленчук поддържа кожата млада и забавя процеса на стареене. Освен това, има и витамин А, който заедно с витамин D поддържат кожата чиста и здрава, като пазят разрушаването на клетките от ултравиолетовите лъчи.

зеле

Хапвайте повече зеле!

2. Когато се използва като лапа, зелето е ефективно премахва кожни обриви като екзема, псориазис, акне, ухапвания от насекоми и др.п. Смачкайте листа от зеле и наложете върху засегнатия участък.

3. Ако страдате от акне или други кожни раздразнения, зелето може да бъде решение. Всичко, което трябва да направите, е да попарите в гореща вода листа от зеле. След това премахнете жилите от листата и ги поставете в мека памучна тънка материя и наложете кожата за през нощта. Резултатът ще ви хареса на сутринта!

4. Сокът от зеле също е много добър за подобряване на тена. Той има калий, който способства за пречистване на тялото и кожата. Високите нива на сяра помагат в борбата с инфекциите. Витамин Е често се използва като съставка в козметичните продукти и хранителни добавки.

5. Сярата играе важна роля за изсушаване на мазна кожа, която е предразположена към акне. Освен това е от съществено значение не само за кожата, но и за косата и ноктите.

6. Зелето помага и за прочистването на кръвта и премахването на токсините от тялото ви.

Сокът е изключително ефективен при прочистване на организма, заради съдържанието си на витамин С. Много помага при възпаление на венците.

7. Също като другите зеленолистни зеленчуци, зелето стимулира растежа на косата. Направете следната маска за коса: смесете половин чаша варено зеле и сока от половин лимон, като го разбиете в миксер, за да стане на гладка каша. Масажирайте с тази смес скалпа на главата и оставете да подейства 30 минути. След това измийте с шампоан и топла вода. Това може да се прави два пъти седмично.

8. За да имате здрава кожа и коса, пийте смес от: сок от моркови – 80 мл; сок от краставици – 40 мл. и сок от сурово зеле – 40 мл. поне три пъти в седмицата.

крем против петна

Немски крем против петна по кожата

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар