Ретинол – най-добрата съставка против стареене на кожата!

Има буквално хиляди и хиляди кремове и серуми, които обещават да върнат времето назад! Но в този момент има само една супер съставка, която наистина е в състояние да изпълни това обещание!

Това са ретиноидите – ретинол и неговият колега ретин А. Първоначално са използвани много против акне, черни точки и мъртви клетки, но в последствие се установи, че ретинолът има невероятни свойства против стареене на кожата.

Какво е ретинол и какви са основните му ползи против стареенето? Ретинолът и ретин А са производни съединения от семейството на витамин А. За ретин А е доказано, че намалява фините бръчки, дава гладка текстура на кожата и помага за нормализиране на пигментацията. При използване на козметика с този продукт можете да видите резултатите в кратки срокове. Ретинолът може да отнеме повече време за постигане на резултати, но той по-малко дразни кожата.

Кога трябва да започнете употребата на продукт с ретинол? Обикновено се препоръчва да започнете употребата на такъв козметичен продукт около 30-те си години. След навършване на 40 години трябва да използвате всяка нощ такъв крем.

Кога и колко често трябва да се прилага? Ретинолът е фоточувствителен и трябва да се употребява само през нощта. Никога не излизайте навън или на слънце с него, защото това може да доведе до неблагоприятни последици. Що се отнася до това колко често, това зависи от типа кожа. Най-добре е да започнете да използвате продукти с ретинол всяка нощ. Можете да забележите промените в рамките на една седмица до около осем седмици.

Какво става, ако се появи дразнене? Ретиноидите ексфолират кожата и може да доведат до това тя да стане чувствителна. Много е важно да започнете използването с малки количества през нощ, за да може кожата ви да свикне с витамин А. Измивайте добре лицето си сутрин, за да премахнете мъртвите клетки.

Има някои хора, които не трябва да използват ретинол! Например, хората с алергия към него, розацея или екзема.

 

 

Витамин А е безценен за вашата диета

 

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар