Грижите ли се за лицето си сутрин?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Кожата може да бъде изложена на различни температури през деня, поради което трябва да се погрижите за нея веднага след като се събудите.

Ако искате да научите някои освежителни процедури, вижте нашите съвети:

1. Използвайте торбичките от чая, за да намалите тъмните кръгове под очите си.

Ако сте имали късно вечерно парти или сте работили до късно предишния ден, има вероятност да се събудите с големи петна под очите си на следващата сутрин. И това може да отнеме очарованието на лицето ви без значение колко ще го поглезите с козметика. За да се отървете от тези грозни тъмни кръгове, използвайте изцедени торбички от чай. Направете си чай от лайка, изстискайте торбичките и ги сложете на клепачите си за 10 минути.

2. Измийте и почистете лицето

Трябва да премахнете всичко от лицето си – прах, мръсотия, кремове и всякаква козметика. Измийте го с кръгови движения като леко масажирате бузите и слепоочията. Това ще увеличи циркулацията на кръвта и ще събуди клетките на кожата.

3. Направете гимнастика

Вашата рутинна грижа за кожата на сутринта трябва не само да включва използването на козметика, но и няколко комплекта упражнения. Също както тялото ви се нуждае от няколко затоплящи  движения, за да се чувствате освежени и добре събудени, така и кожата ви се нуждае от това. Започнете с няколко упражнения за лице, така че клетките на кожата на лицето ви да се почувстват събудени. След това направете няколко за разтягане на мускулите, няколко клякания и ставания и няколко подскоци. Ако имате спортен хъс, можете да направите цяла тренировка. Това ще стимулира кръвообращението на тялото ви и ще поддържа кожата ви свежа.

4. Хидратирайте кожата

Една от основните причини, поради които трябва да хидратирате кожата, след като я почистите и тонизирате, е да има достатъчно влага в нея през деня. Спането в затоплена стая от парно или климатик дехидратира кожата. След това почистващите и ексфолиращите козметични продукти допълнително „събличат” влагата от кожата. Използвайте овлажняващ крем както на лицето, така и по цялото тяло, за да противодействате на тези ефекти и да пазите кожата си свежа и еластична.

 

Десетте заповеди на Аюрведа за естествено красива кожа

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар