Психо хватки за по-бързо и качествено постигане на целите

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Ето какво съветват психолозите

 

желание

Пазете в тайна жизненоважните си планове от странични хора. Можете да ги разкажете само на най-близките си, като ги предупредите да държат езика си зад зъбите. Ще е по-добре, ако останалите узнаят за всичко „постфактум“. При това, ако плановете ви все пак не се сбъднат, ще избегнете излишните обяснения.

Невинаги трябва да говорим за плановете си като за нещо решено. Ако не можем да скрием информацията, трябва да я поднесем под формата на размисли за бъдещето: „Мисля си, дали пък да не започна собствен бизнес?“…

Можем и трябва да разказваме за своите цели и намерения, ако за осъществяването им имаме нужда от помощта на околните. Но, разбира се, става дума само за хора, на които имате доверие и които гарантирано няма да ви поставят прът в колелото (дори мислено).

Никога не бъдете стопроцентово уверени в това, че всичко ще се случи така, както сте го намислили: човек предполага, а Бог разполага. Затова крахът на плановете ви не бива да се превръща в трагедия – винаги има нови възможности и нови пътища, пише вестник „Феномен“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар