Ето 4 рецепти за използване на кокосовото мляко!

Течността, която намирате при отваряне на зелен кокосов орех по правило се нарича кокосова вода. Течността, която получавате в резултат на смилане и изцеждане на месото от добре узрял кокосов орех, е кокосовото мляко.

То има няколко много важни приложения за кожата и косата. Вижте ги.

Балсам за коса

Кокосовото мляко е ефективен балсам за косата, тъй като укрепва корените й, насърчава растежа и забавя преждевременното й побеляване. Естествената влага, която тази течност дава на косата помага при премахването на пърхута. Масажирайте в кожата на главата кокосовото мляко и оставете да подейства 30 минути. След това измийте добре с топла вода. Можете да комбинирате кокосово мляко и масло, за да направите косата си още по-мека и блестяща.

Ексфолиант

Комбинирайте 4 с.л. кокосово мляко, 1,5 с.л. кокосово масло и 1 с.л. счукана морска сол. Този скраб можете да ползвате за лицето или тялото, тъй като ще почисти порите и мъртвите клетки, оставяйки кожата ви мека и здрава.

Подхранващ крем или избелващ лосион

Кокосовото мляко превърнато в сметана добавя влага на кожата и предотвратява изсушаването, пъпчасването и сърбежа. Смесва се кокосово мляко с прах от сандалово дърво и се нанася на лицето за 15 – 20 минути. След това се изплаква с хладка вода. Можете да втривате кокосовото мляко в кожата и без други добавки. След тази процедура млякото не се отмива. Това премахва петната и избелва кожата.

Баня

Добавете половин чаша кокосово мляко във ваната, за да освежите и овлажните кожата на цялото си тяло. Водата не трябва да е много гореща, за да не изсушава кожата след ваната, а да има добър омекотяващ ефект.

 

Кокосовата вода е хит! Но знаете ли защо?

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар