Любовчиите са имали самотно и трудно детство?

Характерът се оформя още по времена детството

 

трудно детство Холандски психолози стигнали до извода, че самотата, липсата на родителска любов и внимание могат да станат причина за постоянни изневери на мъжа в зряла възраст

Специалистите смятат, че има мъже, които са насторени към изневяра от ранна възраст. Ако на момчето не му е достигало внимание и любов в детството, когато порасне тази потребност се хиперболизира и се превръща в „неутолима“ нужда. Дори ако такъв мъж често изневерява на жена си, за него това никога не е достатъчно. Той продължава да обвинява всички околни, че не го обичат достатъчно. Психолозите уверяват, че такъв тип мъже продължават да въртят любовни интрижки, докато детската им рана не зарасне напълно.

Такава детска травма има и друг вариант на развитие. У „недолюбените“ като деца мъже се появи страх пред сериозните отношения. Такъв представител на силния пол ще запази верността към своята избраница, докато отношенията им са емоционални и ярки. Щом страстта към партньорката угасне, мъжът тръгва да търси нови, свежи чувства, пише вестник „Феномен“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар