Освежаваща маска за лице от листа на мента

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Листата от мента са страхотни за прилагане локално върху кожата.

Тази маска помага за предотвратяване на сухотата, почиства порите и избледнява петната от акне.

Нарежете листата от мента на малки парченца и добавете към кисело мляко смесено с овесени ядки. Точното количество е: 2 с.л. кисело мляко, 1 с.л. овесени ядки на прах и 5-6 листенца от мента ситно нарязани.

Поради силния аромат на ментата, тази маска е доста освежаваща и прятна за ползване. Листата определено добавят интересен елемент на обичайната домашна маска от кисело мляко и овесени ядки на прах.

Листата от мента можете да използвате за премахване на черните точки по носа. Използвайте няколко смачкани листа от мента и ги потъркайте по носа си, за да ги изчистите.

Вероятно никога не сте използвали ментово масло за триене върху лицето си за предотвратяване на пъпки или лечение на рани и обриви. Ментовото масло, обаче, е служило като естествено стягащо средство и хората са го използвали от много години. Това, което прави ментата полезна при различни проблеми по кожата на лицето, е високото съдържание на салицилова киселина. Тази киселина, която се съдържа в ментата, е активна съставка, която се използва в много продукти за кожата. Киселината разхлабва мъртвите кожни клетки, което позволява да се отстранят по-лесно. Това предотвратява запушването на порите и води до по-малко пъпки и чиста кожа.

Използвайте листа от мента и ги сварете във вода, след което накиснете краката си в тази отвара. Това помага при напукани пети, премахва миризмата от ходилата и ги прави меки.

Вземета 1 ч.л. извара и 1 ч.л. счукани листа от мента. Смесете ги и добавете няколко капки лимонов сок. Тази маска нанесете върху лицето си. Оставете да действа и след 20 минути измийте с хладка вода.

 

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар