Проблемите с ноктите – решени!

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

С тези експертни съвети вие ще разрешите проблемите с ноктите и няма да се налага да криете лошите нокти при следващата си важна среща.

Симптом: Суха нокти и кожички
Причина: Студеният и сух въздух изсмуква влагата от ръцете и ноктите ни. Друг причинител е честото миене на съдове.
Решението: Ключът е в хидратацията на цялата нокътна плочка. Внимателно се премахват белите, люспести кожички (мъртвата кожа върху нокътната плочка) с остри клещички, но не се препоръчва рязане или агресивно бутане на кожата в основата на ноктите. Това е жива тъкан, която предотвратява попадането на бактерии по кожата и изрязването й може да предизвика инфекции. Просто я поддържайте хидратирана и внимателно я избутвайте назад и след около месец ще бъде по-гладка и по-малка. Превенцията е най-доброто лекарство, а ръкавиците са вашият нов най-добър приятел, независимо дали са гумени (за чинии) или вълнени (за топлина). Винаги използвайте овлажняващи продукти и пийте много вода, за да  поддържате организма си изцяло хидратиран.

Симптом: Нацепване и разделяне на ноктите
Причина: Постоянно прилагане и премахване на лака за нокти и изрязването им с ножица води до нацепване и разделяне на ноктите.

Решението: С всяко използване на лакочистителя вие отнемате от естествените масла на ноктите, които поддържат влагата в кожата и нокътната плочка. Вместо да сменяте лака си през ден, поддържайте цвета колкото може повече. Специалистите, също така, препоръчват да се добавят няколко капки олио в лакочистителя с цел противодействие на изсушаващия ефект. Дори е добре да втриете още олио върху ноктите след премахването на лака. И пак ви казваме, за да се предпазите от този проблем ползвайте гумени ръкавици, докато миете съдове и нанасяйте обилно хидратиращ крем за ръце и нокти.

Симптом: Пожълтяване
Причина: Тъмните и по-интензивните цветове са виновниците тук, така че бъдете наясно какъв лак за нокти избирате. Също така, никотинът в цигарите придава жълт оттенък на нокътната плочка.
Решението: Някои по-евтини марки лакове използват бои, вместо скъпи пигменти в техните продукти, които могат да се просмучат в ноктите и да ги оцветят като Великденско яйце. Така че лаковете с тъмни тонове като черно, синьо или лилаво и други подобни е добре да бъдат от по-хубави марки. За да атакувате обезцветяването, може да използвате избелващ продукт, който е със специална формула за нокти. Така ще можете да предпазите ноктите си от бъдещо пожълтяване. И разбира се – откажете цигарите!

Симптом: Гъбична/бактериална инфекция
Причина: Гъбичната инфекция, която почти винаги се проявява по краката, може да направи ноктите груби, чупещи се, удебелени и жълти или мътни на външен вид. Бактериална инфекция може да се появи между ноктите и леглото на ноктите или между естествения нокът и изкуствения такъв.  Тя, също така, ще обезцвети нокътя. И двете инфекции трябва да бъдат лекувани незабавно.
Решението:  Вашият лекар или дерматолог може да ви предпише лекарство за лечение на гъбичките по ноктите. Предупреждаваме ви, че домашните средства за лечение не се препоръчват, защото не са ефикасни и могат да задълбочат проблема. Професионална помощ е единственият начин за лечение в тази ситуация. Посещаването на санитарни салони и запазване на хигиената на вашите домашни инструменти е най-ефективна превенция. Носете джапанки във фитнеса и басейна, за да предотвратите инфекции; измивайте и изсушавайте цялостно краката си след тренировка, за да предотвратите гъбички (които обичат  влагата). Също така избягвайте носенето на едни и същи обувки всеки ден. Изненадващо, бактерии, а не гъбички са причинителите на инфекции на ноктите на ръцете, особено под лакирани нокти. Неправилното почистване преди нанасянето на изкуствени нокти е от основно значение, така че бъдете бдителни. Може да се наложи да ги премахнете, за да започнете лечение.

Симптом: Линии или бели петна
Причина:
Появата на бели петна и линии са причинени от травма или гени, а не липсващи хранителни вещества в ежедневната ни диета.
Решението:   Увреждането на ноктите води до образуването на неправилни клетки, които се проявяват като меки, бели петна с израстването на ноктите. Единственият начин да се предпазим от тях е като предпазваме ръцете си и се опитваме да избегнем бъдещи щети. Можете да покриете белите петна с непрозрачни нюанси на лак, но внимавайте с тези зони, тъй като те са меки и слаби. Когато става дума за линии, виновниците са наследствеността или възрастта. Повечето хора получават такива линии с възрастта, което е напълно нормално. Линиите, които растат вертикално по нокътната плочка са просто области, които растат по-тънки и агресивно третиране може да направи целия нокът тънък и слаб.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар