Как се справяте с махмурлука?

Прекалили сте с алкохола и се събуждате с мъчителен махмурлук.

Главата ви пулсира от болка, потите се обилно и ви се гади. Чувствате изтощение или безпокойство. Какво се случва? Налице е обезводняване на организма и загуба на минерали, разширяване на кръвоносните съдове в мозъка (на това се дължи главоболието) и повишена киселинност на кръвта – това е ацидоза и предизвиква гадене и изпотяване.

Със или без лечение, махмурлукът обикновено продължава не повече от 24 часа. Ако след това все още се чувствате зле, трябва да се консултирате с лекар. Разбира се, ако не можете да си спомните какво сте правили предната вечер и това не ви се случва за пръв път, най-вероятно системно злоупотребявате с алкохол. Потърсете квалифицирана помощ, за да се справите с този сериозен проблем.

Китайската народна медицина препоръчва тройнолистна пуерария или Кудзу – корен.  Вземете хранителната добавка и следвайте указанията на опаковката.

Докато се възстановявате от махмурлука, консумирайте лека храна – пресен плод или препечена филийка с пчелен мед. Плодовете и медът са отлични източници на фруктоза, която ще помогне на организма ви да метаболизира алкохола.

И като не знаете как и кога да пиете – ами не пийте!

Не пийте преди да седнете зад волана на колата – това може да ви навлече не един проблем. Освен, че рискувате вашия живот, заплашвате всички хора около вас!

Не пийте без да ставате от стола повече от две питиета! Така няма да разберете до каква степен сте под въздействието му. Така че – разхождайте се по-често, а по време на купон – танцувайте!

Не пийте „на гладно” – винаги трябва да има съпътстващи „мезета”. Храната помага на организма да абсорбира алкохола и пази стомаха от вредното му въздействие.

Не пийте различен вид алкохол – започнете с уиски и завършете с него! Като в този виц:

— Какво пиете?
— Всичко, стига да е уиски!

 

 

Вземете бързи мерки срещу махмурлука!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар