Източни трикове за красота с подправки

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Ако попитате някого за какво са нужни подправките, той ще отговори, че с тяхна помощ се подчертава и подобрява вкусът на блюдото

маска за лице подправкиОсвен това те са полезни за здравето – например съществуват много лечебни напитки с подправки срещу простуда или проблеми със стомаха. Но малцина знаят, че подправките могат да се справят успешно със задачата за съхраняване на младостта и красотата. Азиатските жени редовно ги използват за грижи за кожата и косите…

Куркума

Куркумата е отлично антибиотично и противовъзпалително средство. Препоръчва се да се пие през деня горещо мляко с куркума (1 ч.л. на чаша). Що се отнася до маските за лице, не забравяйте, че куркумата е добър оцветител, затова трябва старателно да я отмивате, иначе кожата придобива леко жълтеникав оттенък.

Маска за лице: куркума на прах се смесва с мед в пропорция 1:1. Нанесете върху кожата за 10-15 мин. Маската е противопоказана при алергия към мед.

Скраб за лице: в утайка от кафе добавете 1 ч. л. зехтин, щипка сол, канела и куркума. Нанесете върху кожата, масажирайте и измийте със студена вода. Маската почиства дълбоко.

Канела

Канелата е отличен антиоксидант, стимулира притока на кръв и изчиства кожата.

Скраб за тяло: в малко зехтин смесете 2 ч.л. млян чер пипер, 1 ч.л. сол; 1 ч.л. канела. Масажирайте кожата със сместа и измийте със студена вода.

Маска за коса

Смесете 2 с.л. зехтин, с 2 с.л. кисело мляко, 1 суров жълтък, 1 ч.л. мед, 1 ч.л. канела. Нанесете маската върху косите за 20 минути, измийте с шампоан и вода. При алергия към мед го изключете от рецептата, пише вестник „Феномен“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар