Класически, сух или СПА педикюр?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Педикюрът трябва да е целогодишна грижа за стъпалата, а не лятна, когато са на показ, но кой е най-добрият начин за оформяне на ноктите?

педикюр

Най-популярен е класическият педикюр, който можем да направим и у дома. Започва с топла ваничка с ароматни соли, която омекотява кожата. Следва почистване, отстраняване на роговия слой с пемза, изрязване на кутикулите и ноктите с дезинфекцирани инструменти. Недостатъкът е, че кожичките отново порастват.

Сухият педикюр е практичен, защото кутикулите на нокътната плочка не се изрязват, а се избутват. След това се мажат със специален гел, който ги стопява. Лошото е, че докато се стопят кожичките, трябва да се направят най-малко 5-6 процедури. При апаратния педикюр ноктите и мъртвите клетки се обработват не с вода, а с козметични продукти и с дюзи с различен диаметър, които третират всеки сантиметър от ходилата. С масла се заздравява нокътната плочка и се предпазва от чупене.

При модерния СПА педикюр се използват термална вода, антисептични гелове и соли от Мъртво море. Този метод не само отстранява сухите мазоли, но предотвратява и бъдещата им поява. След него кожата е мека и нежна по-дълго време от обикновения. Започва с топла ваничка със солите, богати на минерали, и сухи розови листенца за 10 минути. След нея върху кутикулите се капва гел за стопяване на кожичките и се избутват към основата. Следва пилинг маска на ходилата, за да се размекнат мъртвите клетки. Идва ред и на по-дълбокото безболезнено почистване – вместо пемза върху мазолите се поставят специални пластири с плодови киселини. Прави се подхранваща маска и ноктите се изрязват на права линия – така се избягва втрастването ми в кожата. Най-приятната част от педикюра е рефлекторният масаж с ароматни масла за релакс и тонус.

За да се запази ефектът, много важна е личната хигиена. Специалистите препоръчват да се избягват тесните обувки, а чорапите да са памучни, пише вестник „Всичко за семейството“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар