Домашни маски спасяват луничевата кожа

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Ето няколко рецепти за ефективна домашна козметика

маски лунички

Във водна чаша с минерална вода разтворете 1 ч.л. пресен лимонов сок или смесете равни количества минерална вода, лимонов сок и ябълков оцет. Напоете тампон и го поставете върху зоната с лунички за 10 минути.

Може да си направите компрес, като забъркате 4 с.л. пчелен мед и сока от половин лимон. Изсипете сместа върху парче марля и я наложете върху местата с лунички за 20 минути.

Или напоете памук с ягодов сок и го поставете също за 20 минути. Ефиксна е маската с изцедено кисело мляко и таблетка аспирин, стрита на прах. Поставете я върху петънцата за 10 минути. И така в продължение на един месец.

В борбата с луничките се включват и избелващите кремове, които съдържат титанов и цинков оксид, екстракт от млечка, ланолин, лавадулово и прасковено масло. Внимание! Ползват се само вечер, като се нанасят 1-2 часа преди сън. Ако през деня излезете с такъв крем, под въздействието на слънчевите лъчи ще усилите пигментацията.

Специалистите са категорични, че и храната влияе. Наблягайте на блюда, богати на витамин С (големи количества се съдържат в цитруси, шипка, зеле) и витамин РР (фъстъци, говеждо месо, черен дроб, сардина, скумрия), които намаляват чувствителността на кожата към хапливите слънчеви лъчи, пише вестник „Всичко за семейството“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар