При безплодие – проверете дали имате овулация!

промоции

Купете от аптеката тест за овулация. Някои са подобни на тестовете за бременност и изследват урината, други – слюнката. Ако три поредни месеца не регистрирате настъпване на овулация, трябва да се консултирате с лекар.

За безплодие се говори тогава, когато дадена двойка не може да зачене дете в продължение на година. Домашните лечебни средства срещу безплодие са разделени за двата пола, но днес вече знаем, че мъжете и жените са еднакво застрашени от този проблем и че за решаването му партньорите трябва да работят съвместно – все пак създаването на нов живот е общо начинание. Ето нашите препоръки, с които ще увеличите шансовете си за успех.

САМО ЗА ЖЕНИ

Разберете кога яйцеклетката е готова, като следите влагалищния секрет. Вероятността да забременеете е най-голяма 5 дни преди и 1 ден след овулация. Ако секретът е разреден или прозрачен, овулацията ще настъпи всеки момент. Разреденият секрет улеснява достигането на сперматозоидите до яйцеклетката. Периодично проверявайте отделеното от влагалищния отвор с помощта на кърпичка: ако секретът е разтеглив и прилича на яйчен белтък, значи наближава благоприятният момент за зачеване.

Избягвайте употребата на антихистамини и деконгестанти ( препарати за намаляване на слузестия секрет в носа и синусите) – те потискат и производството на цервикален секрет. А той наистина ви е необходим, за придвижването на сперматозоидите до яйцеклетката.

Когато правите опити да заченете, не се препоръчва прием на ибупрофен или аспирин. Тези противовъзпалителни медикаменти понякога възпрепятстват овулацията и пречат на оплодената яйцеклатка да се закрепи за стената на матката. Като болкоуспокояващо средство можете да вземате парацетамол.

При системно подлагане на големи физически натоварвания организмът може да не приеме допълнителния „товар” на бременността. Такива проблеми се наблюдават при професионалните спортистки и балерините. Ако тренирате интензивно, намалете темпото и натоварването при желание да забременеете.

Жените, които са подложени на стрес ежедневно на работното си място, забременяват много по-трудно. Поставяйте си реални цели и се старайте да не пренасяте служебните проблеми у дома.

 

Прочетете и съветите за мъже, както и общо за жени и мъже в следващия материал.

 

 

Рефлексологията – нов лек за безплодие?

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар