Как да третирате кожата си преди и след парти

Отново е този сезон, в който сме склонни да ядем повече, да пием повече и да харчим като луди. За щастие, поне можете да поддържате вашата кожа перфектна с някои много необходими действия преди и след парти. Така че, ако имате да посетите няколко партита през този празничен сезон, уверете се, че грима ви ще се задържи през цялата нощ, а на сутринта ще изглеждате свежи, както винаги.

Преди парти

Подгответе кожата
Преди да нанесете грима си, уверете се, че кожата ви е чиста и ексфолирана. Използвайте добър, нежен ексфолиант. Разтъркайте върху лицето с бавни, кръгообразни движения. Кръговите движения ще осигурят добра циркулация на кръвта и ексфолиране ще премахне мъртвите кожни клетки, разкриващи ярка, нова кожа. Ако имате чувствителна кожа, използвайте синтетични формули, които не съдържат груби гранули. Синтетичните видове имат кръгли сфери, а не с неправилна форма, и са много по-малко абразивни. След като сте ексфолирали лицето и тялото си, хидратирайте от глава до пети. Ако имате суха кожа, потърсете овлажнители, които съдържат хиалуронова киселина, която поддържа влагата в кожата. Според дерматолозите, всяка важна съставка, което търсите в даден продукт, трябва да бъдат изброена в рамките на първите пет съставки, защото в противен случай не получавате нужната част от нея.

Подгответе лицето
И така, как знаменитостите винаги имат дълготраен и сияеш вид? Техните гримьори използват силиконова основа, защото не само помагат на грима да стои цяла нощ, но също така и попълва фините бръчици, свеждане до минимум големите пори и поправя сухите, неравномерни петна по кожата, както и зачервяванията. Така че, въпреки това че те биха могли да бъдат малко скъпи, това определено е инструмент за гримиране, които вие искате да имате. След това, поставете добър фон дьо тен, който не запушва порите и има дълготрайна формула. Също така, не забравяйте, че колкото повече прилагате, толкова повече ще трябва да се притеснявате за това дали ще падне… така че се опитайте да използвате минимално количество. Накрая, използвайте пудра за мазните области като брадичката, носа и челото, за да се сведе до минимум лъщенето.

Подгответе очите
Ако има едно нещо, което мразя относно сенки за очи е, това че рядко остават до края на нощта и в крайна сметка остава само една грозна линия в гънката на окото. Така че забравете за кремообразните сенки, които са само създател на неприятности. Вместо това инвестирайте в една добра палитра сенки за очи, които имат по-голяма трайност. Също така, преди да нанесете сенките, подгответе клепачите си с малко основа, последвана от пудра. Това ще абсорбира всички излишните мазнини и ще гарантира по-дълъг престой за сенките. Накрая се прилагат преливащи се сенки на прах за осветяване на очите, придавайки хубав блясък през цялата нощ.

Подгответе устните си
Гланцът за парти вечер навън може да бъде толкова досадно… Всеки път, когато отпивате от чашата, гланцът ви ще изчезва и ще трябва да си поставяте отново и отново. Не само, че изглежда отвратително върху чашата ви, но той също е лепкав. Така че вместо това, защо не заложите на маркер за устни, който е страхотен, не лепка и има максимално траен ефект. Можете да ядете, да пиете, да се смеете и танцувате цяла нощ без да се притеснявате за червилото си.

След парти

Кожа
Вече партито е свършило, но за кожата ви това е само началото. Това е решаващ момент за кожата ви, защото точно тогава ние сме склонни да не постъпваме правилно. Важно е да се премахнат всички следи от грим преди лягане. Ако сте прекалено уморени, просто използвайте няколко кърпички за премахване на грим, за да се отървете от всички замърсявания и грима. Когато се събудите на следващия ден си направете супер-хидратираща маска за успокояване на кожата и поправяне на вредите от предишната нощ. Вземете малко обикновен овлажнител и го загрейте в микровълновата фурна за пет секунди. Нанесете го плътно на кожата, след което го премахнете със суха кърпа с бавни, кръгообразни движения. Третирайте подпухналите очи със студен компрес или краставици, които ще помогнат за увеличаване притока на кръв и ще премахнат излишните течности.

Грим
Сега след като вашата кожа се чувства много по-добре, добавете малко цвят към нея. Използвайте кремообразен розов руж върху ябълките на бузите, които ще ви даде един хубав, здравословен блясък. Ако миглите ви изглеждат сухи и чупливи, третирайте ги със заздравител, което ще им помогне.
И това е всичко! Може да ви изглежда много, но след като свикнете и тези неща станат част от ежедневната ви рутината, кожата ви ще се благодари!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар