Дали младостта си отива издават първо ръцете ви

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Независимо дали чистите дома си с абразивни препарати, плевите розите в градината, миете чинии или къпете кучето, слагайте ръкавици

ръце

Ако шофирате, сдобийте се със специални ръкавици за волана. Прозорците на колата ви създават „парников ефект“, който прави слънчевите лъчи особено услужливи, що се отнася до сдобиването със старчески петна.

В студ и в пек не забравяйте да нанасяте слънцезащитен крем. По-малко от фактор 15 не ви върши работа. Дори и небето да е задръстено от облаци, имайте предвид, че слънцето дебне зад тях доста ефективно. Ръцете ви ще благодарят, ако изпъдите UV нарушителите, които създават бъркотия за кожата ви.

Антибактериалният сапун е чудесен приятел за чистотата на ръцете ви, но той съдържа ужасяващи химикали. Избягвайте и шампоани със сяра, които изсушават не само скалпа и косата, но и ръцете. Шампоаните за боядисани коси са с най-меко действие. Дори и да не изневерявате на натуралния си цвят, винаги може да поканите при козметиката си именно тези щадящи препарати за отмиване.

Мажете ръцете си с лосион веднага след душ или тренировка във фитнеса. Едно флаконче с овлажняващ крем винаги има място в банята или около мивката. Веднъж в месеца намажете ръцете си с вазелин и ги пъхнете в памучни ръкавици, преди да заспите. На другата сутрин ще се събудите с далеч по-млади ръце.

Ако вече са започнали да се появяват издайнически кафяви петна върху кожата на ръцете ви, по-добре не използвайте избелващи препарати, за да прикриете тяхното съществуване. Те може да причинят дългосрочни поразии – от изтъняване на кожата до високо кръвно налягане. Гласувайте доверие на лимоновия или на доматения сок. Те наистина си знаят работата. Ако имате нужда да се отървете веднъж завинаги от тях, тогава посетете кадърен дерматолог, който с лазер или с химическо избелване ще почисти натрупаните годинки върху ръцете ви, пише списание „За жената“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар