Козметика „Направи си сам“

Нужни са ви някои продукта, които може да откриете в интернет и в биомагазините

12

Флорални восъци – идеални за кремообразни сенки за очи или балсам за устни. Освен прекрасния аромат имат полезни лечебни функции. Предлагат се в течна или в твърда форма.

Минерална база – основа, необходима за създаване на пудра или тонален крем. Има различни видове според цвета и функциите. Изберете основа, един тон по-светла от нюанса, който искате да създадете.

Сгъстители – полезен продукт за направа на фон дьо тен
и сенки. Има различни видове, но най-добре изберете ксантан, който се използва и като медицинско средство.

Естествени багрила за червило и руж – палитрата е също толкова богата, както и при изкуствените, но при тях няма опасност от алергии и кожни раздразнения. Ароматни масла – важно е да не объркате ароматните с лечебните масла. Аптечните са твърде груби за декоративна козметика, затова подбирайте само масла, подходящи за направа на червила и кремове.

Пигменти – използват се за създаване на сенки и руж. Цветовете са най-разнообразни – от бледорозово до яркосиньо.

Съдовете, в които ще смесвате продуктите, са важни за създаването на качествена козметика. Трябват ви още: пипетка за измерване, клечица или миниатюрен миксер за разбъркване на компонентите. Не забравяйте бурканчетата за съхранение на готовите продукти. Стерилизирайте всичко преди употреба, пише списание „За жената“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

1 коментар

  1. Makeup says:

    Опитвам се и да използвам изключително натурална козметика

Добавете коментар