С деца на купон

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Празничните дни са чудесен повод да се срещнем с роднини и приятели

деца купон

Съберат ли се обаче повече хора на едно място, някои деца просто пощръкляват – държат се като отвързани зверчета и вършат какви ли не маймунджилъци. Обикновено на родителите им иде да потънат вдън земя от срам и не знаят как да реагират. Още повече, че те самите са изненадани от държанието на собственото си дете, чието обичайно поведение няма нищо общо с това, което се случва пред очите им.

Според психолозите най-голямата грешка, която родителите допускат, когато децата им ги излагат пред чужди хора, е, че се притесняват как изглеждат отстрани. Това блокира вземането на адекватни мерки.

Специалистите припомнят, че хлапетата много бързо „надушват“ новите обстоятелства. Те разбират, че когато вкъщи има гости, присъстват на роднинска среща или са на пикник с приятелски семейства, някои правила лесно могат да се нарушават. Ако допуснете това, се оставяте да ви манипулират и ситуацията може да излезе извън контрол.

Преди семейна среща, гостуване или тържество психолозите съветват да обмислите стратегия – как да реагирате, ако детето влезе в конфликт с друго дете или започне да се глези.

Проведете предварителен разговор и заявете как смятате да постъпите, ако детето се държи неприлично: „Последния път, когато бяхме на ресторант, не спря да търчиш из салона. Ако и този път правиш така, няма да получиш десерт. “ Уговорката може да бъде в положителен тон, ако няма предишни провинения: „У дома ще дойдат наши приятели и трябва да им обърнем внимание. Ще бъдем много горди с теб, ако през това време си играеш край нас и не досаждаш. „, пише вестник „Всичко за семейството“.

Ако се наложи да въведете дисциплина на всеослушание, проявете твърдост и строгост. По този начин внушавате, че вие контролирате ситуацията. А ако напрежението продължава да ескалира, не се притеснявайте да изведете настрани превъзбудените деца, за да ги укротите. Няма нищо неудобно – вие сте родител и това е ваша работа, пише вестник „Всичко за семейството“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар