1 капан, който да избягвате ако преследвате бързо забогатяване

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

бързо забогатяване, финанси, схеми за забогатяване, схеми за изкрване на пари

Вземете предпазни мерки ако сте решили да правите инвестиции

 

Инвестиционни измами

В момен­та, в който се сдобиете с допълнителни средства, отвсякъде започват да валят инвестиционни съвети — от любимия ви чичо, от колегите в офиса и приятелите, а дори и от непознати, обаждащи се по телефона, от рекламни писма и обяви в списания. Посрещнете всички инвести­ционни предложения, които не сте по­търсили изрично, с огромно количество скептицизъм. Тук сме изброили 7 прин­ципа за потенциална инвестиционна из­мама:

  • Обещание, че няма никакви рискове.
  • Обещание, че бързо ще забогатеете.
  • Обещание за прикриване на данъци в „офшорна“ инвестиция.
  • Оферта за нестандартна инвестиция, например в произведения на изкуство­то, монети или бижута.
  • Сълзлива история от някой непо­знат, който има нужда от помощта ви за достъп до голяма банкова сметка или други фондове.
  • Инвестиция, базирана на информа­ция, с която се предполага, че разпола­гате само вие.
  • Инвестиционен план, според който трябва да привлечете други инвестито­ри.

 

СКРИТИ ФАКТИ

Това, което финансовите съветници не искат да знаете за комисионите

Използването на помощта на финансов съветник, който получава комисиони от фирмите, предлагащи даден продукт, изглежда като безплатна услуга. Но в крайна сметка вие покривате комисионата чрез так­сите за продукта, който избирате. Освен това излиза, че съветникът печели повече, като ви продава про­дукта, който му осигурява по-голяма комисиона, вместо да ви предложи по-качествен, който би му донесъл по-малка премия – продава ви по­вече от необходимото или ви кара да пре­минете към друга стока, без да има реална нужда от това. Истински независимите съветници или ви таксуват, или ви предоставят избора да платите такса или комисиона. Ако изберете втората опция, поискайте отстъпка – част от комисио­ната да ви се възстанови или под формата на пари, или като специални условия за услугата, която сте купили.

 

Лоши навици, които всъщност са полезни

 

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар