Защо не мога да бъда социално активен?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Причините за социалната изолация могат да са всякакви

пубер

Ето кратък списък на най-разпространените,

1. Твърде откровен си. Хората ценят честността, но не и обидните думи. Едно е да кажеш на някое момиче „Би изглеждала страхотно, ако си слагаш по-ярък грим“, друго е да й тръснеш „Защо си бледа като смъртта? Изглеждаш с 5 години по-стара от възрастта си“.

2. Не зачиташ чуждите потребности. Не помагаш на никого в училище, пререждаш се на лавката, не правиш услуги. Нима очакваш, че някой ще отвърне на лошотията ти с добрина?

3. Говориш зад гърба на хората. Не мисли, че ще се сприятелиш по-лесно с някого, ако единственото ви занимание е да злословите срещу други тийнейджъри. Няма начин същият този човек да не се досети, че веднага щом се разделите, ще започнеш да сплетничиш и по негов адрес.

4. Не владееш езика на жестовете. Когато говориш, правиш резки движения, заплашително се накланяш към събеседника си, отклоняваш погледа си от неговия, държиш ръцете си свити в юмруци.

5. Имаш проблеми с хигиената. Колкото и да си интелигентен и забавен, ако дрехите ти или косата
ти са мръсни, нямаш шансове да се харесаш на никого.

6. Имаш лоша репутация. В миналото си се държал твърде грубо с някого и всички го знаят. Постарай се да се сдобриш с този човек, за да ти простят и останалите.

7. Самохвалко си. Не спираш да показваш новите си дрехи и да говориш за пътешествията, на които те водят близките ти. Това предизвиква завист и не привлича приятелството.

8. Не разбираш правилно чуждите послания. Не бива да бъркаш градивната критика с отхвърлянето. Понякога е добре да ти направят забележка, за да коригираш поведението си, пише вестник „Всичко за семейството“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар