Добре е да знаете тези две неща, когато летите в чужбина

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

  • Внимавайте с таксите на мобил­ните оператори в чужбина

Знаете ли, че докато сте в чужбина ви, таксуват за това, че получавате входящо обаждане? И макар че Европейската комисия наско­ро поиска от мобилните оператори да намалят таксите си за обаждания в чуж­бина, използването на мобилния ви те­лефон ще е доста по-скъпо, отколкото в собствената ви страна. Цените между операторите се различават значително, затова проверете, преди да тръгнете. Помолете приятелите си да ви пуснат SMS, вместо да ви оставят гласови съоб­щения, за които ще трябва да платите, за да прослушате.

Друг трик е да си купите нова SIM карта в страната, където отивате, и така ще плащате директно на чуждия оператор, вместо да се прехвърлят обажда­нията от оператора във вашата страна. Това не навсякъде е възможно, но може да ви спести доста пари. Ако трябва да запазите същия си телефонен номер, можете предварително да си купите SIM карта за страната, за която пътувате, ма­кар че това няма да е толкова евтино.

Внимание! Българските GSM опера­тори имат роуминг споразумения с по­вечето си колеги в Европа, Северна и Южна Америка. Проверете цените и покритието на различните оператори, за да изберете най-добрите условия и услуги.

 

Вероятно ви се е случвало да слизате от самолета след няколкочасов полет с измачкани дрехи, които нямате възможност да смените преди срещата, към която сте се отпра­вили. Решението е да вземете обикнове­ни, леки, немачкаеми дрехи в багажа си на борда. След като се настаните в само­лета, облечете тези ежедневни дрехи, а елегантните сложете на закачалка. Към края на полета отново се преоблечете – така при пристигането си ще изглежда­те чисти и спретнати.

 

Как да се предпазим от тромбозата на пътешественика?

 

 

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар