Какви чудеса „прави” киселото мляко?

Намажете с кисело мляко изгорялата от слънцето кожа

Ежедневната консумация на кисело мляко спомага за укрепването на костите, тъй като съдържа млечен калций. Той се усвоява по-лесно от организма, отколкото приет под форма на таблетки. Калцият е много важен за оформяне на костната плътност, който процес започва от детска възраст.

Забъркайте маска за лице и бързо го тонизирайте с кисело мляко

Намажете лицето с обикновено кисело мляко, за да почистите кожата и да затворите порите и изчакайте да престои 20 минути. След това намажете с тонизираща маска, приготвена от 1 чаена лъжичка кисело мляко, сок на четвърт портокал, малко от портокаловата пулпа и 1 чаена лъжичка етерично масло от алое вера. Оставете сместа да дайства 5 минути и след това измийте с хладка вода.

Лекувайте кучето или котката от газове в червата

Ако напоследък кучето или котката често отделят неприятни газове, проблемът може да се крие в липсата на храносмилателни бактерии, които предотвратяват подуването на корема и диарията. Живата закваска в обикновеното кисело мляко ще подпомогне полезната микрофлора. Слагайте в храната на животинчето по-често кисело мляко.

Облекчете изгорялата от слънцето кожа.

Намажете с кисело мляко изгорялата от слънцето кожа. То ще я снабди с нужната влага, а в същото време студенината му ще я успокои. Ако изгарянето е леко – това е достатъчно, но ако имате по-тежко изгаряне, облекчението ще е временно, докато намерите от аптеката „Дефламол”, с който да се намажете.

Направете бои за рисуване с пръсти.

Смесете оцветител за хранителни цели с кисело мляко, поставете различните цветове бои в малки купички и оставете децата да използват въображението си. Покажете им как се получава зелен цвят от смесване на син и жълт, или как се получава виолетов цвят от смесване на син и червен, оранжев – от жълт и червен и т.н.

 

Медитацията – средство за постигане на духовен мир!

 

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар