20 прости неща, които да направите след скъсване – 2

Превъзмогването на г-н Грешен не е лесно, особено ако си смятала, че този човек е всичко, но не и неподходящ за теб. И все пак, нека си го кажем, някои хора могат да бъдат очарователни и да изглеждат перфектно (сами или с други хора), но не и с нас и това е просто живота.

Предполагам, че си тук, защото си готова с тъгата, но и защото, дълбоко вътре в себе си най-накрая разбра, че връзката ви е свършила и трябва да продължиш. Браво! Аз ти се възхищавам.

Ако раздялата беше най-доброто решение за всички участващи, чудесно, но сега е време за теб! Така че ето как да започнеш своето пътуване към по-добро бъдеще, стъпка по стъпка:

част 1

11. Смени и десктопа и скрийнсейвъра на своя компютър. Излишно е да се каже, че трябва да го смениш с нещо, което те кара да се чувстваш свободна, щастлива и в мир, картина на изумителна туристическа дестинация, която винаги си искала да отидеш, например, или може би снимка на любимата си знаменитост.

12. Присъедини се към онлайн сайт за запознанства. Да, точно така. Аз не казвам, че трябва да се вманиачаваш. Просто почувствай въодушевлението и емоцията от това да си обратно „на пазара” без ангажименти. Наслади се на стотици повишаващи самочувствието имейли и може би нови приятели. Това ще ти даде още повече увереност. (И много смях).

13. Измисли си сладък псевдоним и помоли приятелите си да те наричат с него. Когато ги чуваш да те наричат с този прякор, това ще ви даде един нов порив за нови емоции. Една позната беше J.Lo за известно време. Трябваше да видите заинтригуваните поглед върху лицата на някои хора, когато чуваха всичките и приятели да я наричат така дори и при официални поводи. Беше весело и тя се чувстваше като суперзвезда!

14. Започни да ползваш различен парфюм или аромат. Без значение колко многоти харесва (или колко струва), този който имаш сега. Момента е много подходящ за нов аромат, такъв който ще ви движи далеч от старите спомени.

15. Вземи си нов аксесоар, който да отговаря на твоето ново аз и който можеш да носиш със себе си през повечето време (пръстен, колие, медальон, гривна, часовник или дори малък камък). Всеки път, когато го видиш, той ще ви напомня колко си силна, умна и сигурна в себе си. Носи го със себе си толкова дълго, колкото прецениш.

16. Купи си и ползвай ново бельо. Няма нищо по-хубаво от голямото чувство да знаеш, че се променяш отвътре навън. По този начин се грижиш за вътрешната себе си, дори и ако хората не го виждат, това което има значение е, че ти знаеш какво правиш.

17.Усилвай звука на уредбата в продължение на 20 минути всеки ден и танцувай с любимите си мелодии, по пътя си към банята или пред огледалото. Забавно е, здравословно е и също така ще те накара да се чувстваш жива и подмладена.

18. Започни да четеш нещо ново и забавно без значение какво (нова книга, списание, нов блог); Четенето отвлича вниманието, от него може да научиш нещо ново или може дори да те вдъхнови да започнеш нов проект.

19. Чувствай се благодарна за това, което имаш и не забравяй да го чувстваш всеки ден. Благодари на когото трябва (Бог?) за вашата сила, креативност и търпение, за вашите приятели, вашето семейство или просто за музиката.

20. Ако тези 20 прости неща, не са достатъчни, тогава ще трябва да имаш друг разговор със себе си. Аз имам вяра в теб и ти също трябва да имаш в себе си. Опитайте!

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар