Освежете се с домашно СПА

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Смяната на сезоните определено оказва влияние на настроението

spa

А лошото настроение понякога е причина и за влошеното здраве. Затова, вместо да се чудите как да подобрите състоянието на имунната си система, може да се поглезите със спа. Дали ще го направите в специализиран салон или вкъщи, решавате вие. Но и в двата случая ще заредите ума си с положителни емоции, а тялото – с витамини. Когато подбирате терапия, спрете се на козметични продукти, съдържащи витамини А, С и Е – те са идеални антиоксиданти, които ще ви помогнат да притъпите ефектите от постоянно менящото се време.

Ароматна вечер

Напълнете ваната с топла вода (не повече от 37-38 градуса) и капнете вътре ароматни масла (лимон, портокал, лавандула, хвойна). Запалете ароматни свещи, пуснете любимата си музика и се отдайте на приятни мисли. Ако не успявате да се отпуснете, вземете книга, най-добре с хумористично съдържание. И изключете телефона. Внимателно следете инструкциите за използване на етеричните масла – имайте предвид, че някои се разтварят предварително (например в мляко или се капват върху сол). Никога не нанасяйте маслото директно върху кожата, тъй като някои от тях има опасност да предизвикат алергични реакции и дори да изгорят кожата.

Турска баня

Тя е подходяща заради загряващия ефект. Освен че ще се стоплите, тя ще отвори порите на кожата и ще я подготви за последващите процедури. Подберете ги според нуждите на кожата ви – глината ще я почисти, ще „изведе“ токсините и ще премахне петната; билките ще я направят гладка и ще ви заредят с добро настроение; цитрусовите масла ще ви помогнат да се тонизирате и да се настроите на по-енергичен режим след дългите празници. Ако ви се струва прекалено, просто идете на сауна или на парна баня, пише списание „За жената“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар