Още трикове за по-здрави зъби

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ
Следните, лесни за изпълнение, съвети могат да ни помогнат да запазим зъбите си в добро здраве. 

 

Нов начин за почистване

Ако от­криете, че има начин по-лесно да почи­ствате зъбите си и по-ефикасно да ги предпазвате от плаката и възпаленията на венците, ще започнете ли да го използвате? Стандартните четки за зъби достигат три от петте повърхности на зъбите, но на пазара вече съществуват интердентални четки, които позволяват по-пълното отстраняване на хранител­ните остатъци от междузъбните про­странства и вдлъбнатините, където до­ри конецът не може да бъде ефективен.

Използвайте конци за зъби

Пред стоматолога твърдите, че редовно из­ползвате конци за зъби, но всъщност неотворената опаковка събира прах върху тоалетката в банята вече почти 3 години. А знаете ли, че използването на конци предпазва от заболявания на венците и че все повече проучвания в областта доказват, че подобни възпале­ния водят не само до загуба на някой зъб, но могат да причинят и сърдечно­съдови проблеми? Това се дължи на факта, че възпалените венци отделят го­лямо количество вещества, които могат да предизвикат инфекции в различни части на тялото. Затова използвайте конци за почистване на зъби след всяко хранене и преди да си легнете.

Дъвка срещу кариес

Преди дъвче­нето на дъвка причиняваше поява на кариес, но сега всъщност я предотвра­тява. За целта дъвката трябва да е под­сладена с ксилитол, а не със захар. Дъв­ченето на дъвка предизвиква обилно слюноотделяне, което отмива бактерии­те и им пречи да остават по зъбите. Ако обаче имате зъбни мостове, коронки, порцеланови фасети или са ви правили друг вид реконструктивни корекции, не е препоръчително да дъвчете дъвка, тъй като връзките могат да се разхлабят.

Електрическа четка за зъби

Внесе­те малко заряд в ежедневието си с елек­трическата четка за зъби. Многобройни изследвания през последните 40 години доказаха, че хора, които използват такава, страдат от по-малко плака и въз­паления на венците и се радват на по­чисти зъби от използващите обикно­вена четка за зъби.

 

 

Кои са основните заболявания на венците?

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар