Пазарувайте разумно

Ти лайф за Лекува
Бъдете винаги един ход пред търговците, когато тръгнете на пазар.

Внимателно проверете новите дрехи

Търговциге на облекла разчитат на това да занесете вкъши дреха, която е дефектна, и след това да решите, че не си струва да се оплаквате. Затова прове­рете, преди да я купите – вероятно някой друг клиент я е пробвал иреди вас. Ако е бързал, може да е счупил ципа или си е заплел крака в подплатата и я е скъсал. Някои безскрупулни купувачи крадат колани или копчета от облекла, докато ги мерят в пробната. Преди да се запътите към касата, проверете дали подплатата, допълнителните копчета, циповете и други детайли са на мястото си и функционират нормално. Ако има проблем, поискайте друг артикул от същия модел във вашия размер – ако ня­мат, а вие силно искате дрехата – прове­рете дали управителят ще ви предложи отстъпка. Това може да ви отнеме пра­вото да върнете дрехата след време, но поне ще знаете какви са недостатъците й, преди да си я занесете вкъщи.

Подходете с подозрение към кошовете, маркирани с „Разпро­дажба“

В повечето универсални магазини щандовете са подредени безупреч­но – докато стигнете до коша в ъгъла с безразборно натрупани дрехи. Незабав­ната ви реакция сигурно ще бъде все едно сте открили някое скрито съкро­вище. Но това е просто манипулация. Внимателно проверявайте етикетите с цената на находките си. Сред безпоря­дъка може да са попаднали и стоки на редовни цени.

Оглеждайте се за конкурентни обещания

Целта на някои търговци е да победят конкуренцията в ценовата война, затова проучвайте внимателно, преди да пазарувате.

Уловки

Магазините често реклами­рат продукти на изключително ниски цени просто за да ви примамят да влезе­те вътре. Вероятно ще загубят пари от тези силно намалени стоки, но ще спе­челят още повече, ако вие решите да ку­пите нещо друго, продавано с огромна надценка. Така че когато отидете в мага­зина, за да купите някой от продуктите със силно редуцирана цена. Вземете са­мо него, обърнете се, платете на касата и си тръгнете. Ако започнете да пазару­вате и други неща, почти сигурно е, че ще похарчите спестеното от изгодната сделка.

 

 

Защо мразим понеделниците?

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар