Пазарувайте разумно

Бъдете винаги един ход пред търговците, когато тръгнете на пазар.

Внимателно проверете новите дрехи

Търговциге на облекла разчитат на това да занесете вкъши дреха, която е дефектна, и след това да решите, че не си струва да се оплаквате. Затова прове­рете, преди да я купите – вероятно някой друг клиент я е пробвал иреди вас. Ако е бързал, може да е счупил ципа или си е заплел крака в подплатата и я е скъсал. Някои безскрупулни купувачи крадат колани или копчета от облекла, докато ги мерят в пробната. Преди да се запътите към касата, проверете дали подплатата, допълнителните копчета, циповете и други детайли са на мястото си и функционират нормално. Ако има проблем, поискайте друг артикул от същия модел във вашия размер – ако ня­мат, а вие силно искате дрехата – прове­рете дали управителят ще ви предложи отстъпка. Това може да ви отнеме пра­вото да върнете дрехата след време, но поне ще знаете какви са недостатъците й, преди да си я занесете вкъщи.

Подходете с подозрение към кошовете, маркирани с „Разпро­дажба“

В повечето универсални магазини щандовете са подредени безупреч­но – докато стигнете до коша в ъгъла с безразборно натрупани дрехи. Незабав­ната ви реакция сигурно ще бъде все едно сте открили някое скрито съкро­вище. Но това е просто манипулация. Внимателно проверявайте етикетите с цената на находките си. Сред безпоря­дъка може да са попаднали и стоки на редовни цени.

Оглеждайте се за конкурентни обещания

Целта на някои търговци е да победят конкуренцията в ценовата война, затова проучвайте внимателно, преди да пазарувате.

Уловки

Магазините често реклами­рат продукти на изключително ниски цени просто за да ви примамят да влезе­те вътре. Вероятно ще загубят пари от тези силно намалени стоки, но ще спе­челят още повече, ако вие решите да ку­пите нещо друго, продавано с огромна надценка. Така че когато отидете в мага­зина, за да купите някой от продуктите със силно редуцирана цена. Вземете са­мо него, обърнете се, платете на касата и си тръгнете. Ако започнете да пазару­вате и други неща, почти сигурно е, че ще похарчите спестеното от изгодната сделка.

 

 

Защо мразим понеделниците?

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар