Възползвайте се от възможностите си като пазарувате

промоции
Използвайте всеки възможен трик  и право, което имате при пазаруване!

 Възползвайте се от възможностите си като пазарувате

Следвайте политиката за връща­не на стоки

Преди да купите някой уред, посетете щанда зa информация и се запознайте с подробностите по поли­тиката за връщане на стоки, описани с дребен шрифт най-отдолу. Ако не го на­пралите, може да осъществите неизгод­на сделка. Дребният шрифт често изисква да следвате сложни инструк­ции, за да върнете продукта. Ще трябва да представите оригиналната касова бележка, както и оригиналната опаковка на продукта. Затова проверете предварително какви са правилата, преди да напуснете магазина, за да си спестите объркването по-късно.

Когато се приберете вкъщи, прибе­рете касовата бележка в специален плик в чекмеджето на бюрото си. След това сложете кутията и другата опаковка в оригиналната торбичка на магазина и ги приберете на сигурно място, докато изтече срокът, в който можете да върне­те стоката. Ако се разочаровате от про­дукта, бързо можете да съберете всички необходими елементи.

Действайте бързо при възстано­вяване на сумата

За някои стоки, осо­бено мобилни телефони и друга електронна техника, понякога предлагат оферта за възстановяване на разходите. Плащате пълната сума в началото, а след това ви връщат част от нея. Компа­ниите обаче често затрудняват процеса по възстановяване на сумата и когато не спазвате правилата им, няма как да си вземете парите обратно. Да не забравя­ме, че те все пак разчитат, че определен процент от клиентите им няма да ус­пеят да се справят с процедурата. Тъй като често изискват да предоставите ка­сова бележка, помолете, докато плащате на касата, да ви издадат и дубликат. Та­ка ще имате резервен вариант, в случай че компанията загуби оригинала, който сте им изпратили, или искате да върне­те стоката обратно, ако не сте доволни от нея. Обикновено има срокове, в които да поискате възстановяването на па­рите, затова трябва да действате бързо. При мобилните телефони вероятно ще ви се наложи да изпратите и първите си две месечни фактури и често в тези слу­чаи срокът за изпращане съвпада с датата на получаване на сметката. Проверете внимателно инструкциите за възстановяване на разходите и ги следвайте дословно. Ако не приложите всички необходими документи в плика и не го пуснете навреме, вероятно няма да получите нищо.

 

 

Малки хитрини за по-качествен живот

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар