Как да намерите безопасен начин да плащате онлайн

промоции
Специалистите съветват как да се предпазите от измамници когато пазарувате онлайн

Как да намерите безопасен начин да плащате онлайн

Сайтовете за онлайн търгове са страхотно място за из­годни сделки, но се използват и oт измамници, които предлагат стоки на изкушаващи цени, вземат ви пари­те и изчезват безследно. За пo-малки покупки може и да сте защитени срещу онлайн измами. При еBay сте защитени при покупки до определена сума. Обикнове­но получавате допълнителна защита, ако плащате с кредитна карта, тъй като според законите картоиздателите са отговорни заедно с търговците за транзак­ции над дадена сума и много картоиздатели предла­гат допълнителни защити, когато пазарувате онлайн.

За да се защитите при по-големи покупки, може да платите на продавача чрез доверителна (escrow) смет­ка. макар при нея да се плащат допълнителни такси. Третата страна посредник (escrow агент) ще задържи плащането ви, докато получите стоката и след това ще препрати парите на продавача. Не всяка доверителна сметка е безопасна обаче. Ето как да се защитите:

  • eBay одобрява сайта escrow.com и препоръчва да не използвате други алтернативи.
  • Бъдете внимателни с посредници, препоръчани от продавача.
  • Избягвайте посредници, които не посочват адрес и телефонен номер за връзка на уебсайта си, имат пра­вописни грешни и използват странни езици.
  • Звъннете на посочения телефон, за да проверите дали някой ще отговори.
  • Посредниците обикновено са адвокати, счетово­дители или други професионалисти, обвързани с правилата на гилдията си. Ако видите, че посредникът е базиран в чужбина, уверете се, че дейността му се регулира от съответната професионална организация или регулаторен орган.

 

 

Социалните мрежи – променят ли децата ни?

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар