Гимнастика за любовни подвизи

Предшествайки интимната игра, тя укрепва мускулатурата, разхубавява и помага зa постигането на сексуална хармония.

Гимнастика за любовни подвизи

Има много твърдения, че правейки любов, се изгарят калории, натоварват се мускулите и настроението се подобрява. Но има и една друга теория, която горещо подкрепяме – че ако гимнастиката се превърне в част от еро­тичната игра, това ще освободи сексуалната енергия и ще правите любов по-добре. Ако предварително загреете и раздвижите повечето мускулни групи, ще постигнете по- пьлна хармония с партньора си.

Целта на предварителната гимнастика не е да изпълните виртуозно Всички акробатични пози от Кама Сутра, а да по­добрите гъвкавостта и еластичността на телата и да избег­нете в сублимни моменти блокиране или притискане на някой обездвижен мускул. Истината е, че в тялото ни има доста лениви мускули, които не са гъвкави и се раздвижват едва в моментите, в които се любим.

В йогата съществуват цял сексуален раздел, наречен „кундалини“, както и различни ориенталски техники, помагащи за укрепването и активизирането на коремните мускули, опашната кост и малкия таз. Всъщност, още преди няколко хиляди години гъркини, египтянки и китайки са владеели до съвършен­ство техниката на сексуалните тренировки. Упражненията за интимните мускули са били сред основните занимания от обучението на гейшите, въпреки че сексът не е влизал в за­дълженията им при забавлението на мъжете. Тогава се е смя­тало, че енергийният център на тялото се намира в долната част на ханша, докато в съвременното общество общото мнение е, че той е разположен в главата. Да, ние обичаме с мислите и със сърцето си, но сме изцяло зависими от тяло­то си. Затова и е толкова важно да овладеем интимните си мускули, отговорни за сексуалното удоволствие.

Упражнения за любовни подвизи

ПОДОБРЯВАНЕ НА СЕКСУАЛНИЯ ЖИВОТ

На онези жени, които не успяват да достигнат до оргазъм, повечето сексолози препоръчват интимната гимнастика, измислена от немския лекар Арнолд Кегел през 1946 г. Той е разработил специални упражнения не точно с тази цел, а за да помогне на пациентки, страдащи от смъкната матка или спонтанно напишкване. Едно от най-ефикасните упражне­ния сред тях, съвсем лесно за изпълнение, е стягане на влага­лищните мускули за няколко секунди. Може да го изпълнява­те навсякъде. Препоръката е да се започне с 50 повторения дневно, като постепенно се увеличават и се разделят на серии. Упражненията на Кегел помагат при болки и месечно неразположение, увеличават кръвоснабдяването в тази об­ласт, повишават чувствителността на G-точката и подо­бряват сексуалното удоволствие. (За подробности около упражненията, попитайте специалист сексолог.) С гимнас­тиката на Кегел ще отдалечите максимално настъпването на климактериума и ще се приспособите по-лесно към него. Това е така, защото биологичната възраст на жените зави­си от хормоните, произвеждани от техните яйчници, а те се нуждаят от редовни приливи на кръв. Любопитен факт е, че ориенталките, които от ранна възраст се обучават на сексуални техники и интимна гимнастика, са с по-дълъг ре­продуктивен период.

ВУМ БИЛДИНГ

Благотворният ефект от упражненията на Кегел е открит години след създаването им. След като го констатират, лека­ри започват да разширяват и усъвършенстват методиката му. Така се появява и ВУМ билдингът, чиято абревиатура озна­чава вагинално управлявани мускули. В САЩ се създават специ­ални курсове по ВУМ билдинг, известни колкото тези по аеро- бика и латино танци. Не е необходима специална зала, В която да се учите да тренирате интимните си мускули, може да го правите и в домашни условия. Първата ви цел е стягането на мускулатурата на перинеума – между женските полови органи и ануса. Най-лесно ще почувствате тези мускули, докато хо­дите по малка нужда. Ето три лесни упражнения, с които да ги натоварите. Повтарят се 20-ина пъти.

  • Легнете по гръб с ръце край тялото и свийте краката в ко­ленете, като се опитате да ги доближите до бюста. Рязко издишайте и стегнете мускулите на влагалището. Върнете се в изходно положение и повторете.
  • Отново легнете по гръб, със свити крака В коленете и стъ­пала на пода. Повдигнете таза с разтворени бедра и като на­прягате мускулите на вагината, корема и дупето, останете в тази позиция няколко секунди. След това се отпуснете по гръб на пода.
  • Застанете прави с крака, разтворени по-широко от раме­нете, като пръстите ви сочат навън, а петите – навътре. Издишайки, клекнете бавно, като стягате мускулите на влага­лището, а вдишвайки, се изправете бързо.

 

 

 

Гимнастиката в леглото ни прави по-стройни и по-свежи

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар