Нова надежда в борбата с целулита – 3 част

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ
Не ви ли омръзна всяка пролет да подновявате битката с целулита? Време е да вземете радикални мерки! Комбинирайте методите, които ви предлагаме.

част 2

Нова надежда в борбата с целулита – 3 част

КОЗМЕТИКА С КОФЕИН

Продуктите със съдържание на кофеин въз­действат върху адипоцитите – мастни клет­ки, в които се съхранява запас от неутрални мазнини. Отдавна е известно, че кофеинът въз­действа върху мазнините, като преда на скла­дирането им и ускорява освобождаването им. При всички тестове in-vitro, направени под микроскоп, резул­татите са блестящи, но при тестове in-vivto върху бедрата не е ясно какво количество кофеин достига до адипоцити­те. Затова повечето проучвания през последните години при антицелулитните продукти се насочват върху активни съставки, които да улеснят достъпа и транспортирането на молекулите с кофеин до мастната тъкан. Имайте предвид, че нанасяйки текстурата върху кожата преди лягане, няма да постигнете положителен ефект. Според специалистите коз­метичните продукти са полезни, ако се използват преди тре­нировка, тъй като по време на натоварването ще изгорите освободилите се мастни киселини.

СПОРТУВАЙТЕ РЕДОВНО

Всякакви движения, при които участват активно долните крайници, са не само подходящи, но и крайно належащи в борбата с целулита. Джогинг, ходене пеша, каране на велосипед, степер, плува­не активират кръвообращението, тонизират мускулите, намалят размера на адипоцитите и извайват силуета. Важно е натоварването да не бъде силово и да е за продължително време. Правилният ритъм е 20-30 мину­ти физически упражнения поне три или четири пъти седмич­но, вместо продължителен сеанс от час и половина. Редувате със специфични упражнения за коремната област, ханша, седа­лището и бедрата. Не се разколебавайте, ако за месец-два не постигнете желаните резултати. Добре поддържана фигура се постига след 6 до 12 месеца постоянство. Внимавайте с бързите спортове като тичане или бокс. Ако задържате вода или имате ясно изявен целулит, може да ви се образуват микро отоци. Ако въпреки това искате да се занимавате с този вид спорт, решението е да носите стягащо бельо.

ПОГЛЕЗЕТЕ СЕ C МАСАЖИ

Дълбокият дрениращ лимфен масаж безспор­но е сред най-ефикасните средства против портокаловата кожа. Дали ще изберете ръ­чен масаж или тип манипулация с уреди, прин­ципът е един и същ. Разбиват се мастните клетки, „втечняват“ се и чрез засмукване с ва­куум се отвеждат до най-близките изходи за изхвърляне от организма. След масаж не се прибирайте у дома седнали в кола, а ходете поне половин час или направете серия от упражне­ния. Започнете с два пъти седмично масажи в продължение на месец или два, след което поддържайте форма с един масаж месечно. Лимфният дренаж отстранява излишното натруп­ване на вода и е полезен при отоци, но не е достатъчен срещу целулита. Ако заложите само на него, рискувате да отстраните излишната вода, но така да направите пo-видима портокаловата кожа.

 

 

Ето кои са храните, с които се пазите от целулит

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар