Нова надежда в борбата с целулита

Не ви ли омръзна всяка пролет да подновявате битката с целулита? Време е да вземете радикални мерки! Комбинирайте методите, които ви предлагаме.

Нова надежда в борбата с целулита

От 10 до 60 – толкова милиметра мастна тъкан се образува при целулит между кожата и мус­кулите. Лоша работа! Още повече че порто­каловата кожа поразява и пълни, и слаби жени. В повечето случаи тази тъкан се придружава от задържане на вода или от втвърдяване на фибрите в дъл­бочина. Несправедливо е, но колкото повече мазнини имате, толкова по-трудно ще ги изгорите, тъй като организмът се запасява с тях. Ако сте по-слаби, ще ви е доста по-лесно да се справите с проблема. На какво се дължи това? На нару­шено равновесие между складираните мазнини (липогенеза) и тяхното отделяне (липолиза). При този дисбаланс мастните клетки се уголемяват, натрупват се вода и токсини. Единственото решение за премахването на портокаловата кожа е комплексно: подходящ хранителен режим, стимулиране на засегнатите участъци с козметични продукти, масажи и процедури, движение и физически упражнения.

УМНО ХРАНЕНЕ

Не ви препоръчваме да се подлагате на стриктна диета, а да подбирате внимателно храната си. Подходящите съставки биха могли да предотвра­тяват задържането на вода в тъканите и да сти­мулират създаването на мастна и фиброзна тъкан. Обогатете менюто си с витамини и антиоксиданти, които ще помогнат за отводняване на клетките и ще под­държат еластичността на кожата.

Не забравяйте протеините: белтъчините се препоръчват горещо от повечето диетолози, тъй като за смилането им се изразходва много течност, което предотвратява задър­жането на вода в организма. Спокойно консумирайте пилешко или друг вид птиче месо, сьомга, риба тон или пъстърва. Не подценявайте варивата леща и кафяв ориз.

Изберете си добавки: на всяко ядене вземайте по лъжичка масло от рапица, а като междинни закуски заменете сладките десерти с ядки: орехи, бадеми и лешници. Те са богати на по­лезните Омега-3 елементи.

Разпределете плодовете и зеленчуците: Ограничете прекале­ната консумация на сурови храни, богати на вода и минерални соли! Те благоприятстват задържането на вода и подуване­то. Изключение прави краставицата, която е богата на калий. Като предястия избирайте авокадо, аспержи и чушки, салати от зеле, артишок, спанак и праз. За предпочитане е да консу­мирате червени плодове и неподсладен сок от нар.

Черен списък: изхвърлете всички сладкиши, тестени закуски и белия хляб, които водят до напълняване и натрупване на излишни мазнини. Не пресолявайте храната, тъй като солта задържа течности. Избягвайте газирани напитки и полуфаб­рикати – при консервирането им се използва много сол.

ОБУВКИТЕ СА ОТ ГОЛЯМО ЗНАЧЕНИЕ

Краката поемат тежестта на цялото тяло и им трябва комфорт. От тестове, направени наскоро, става ясно, че обувки с подметка като кобилица помагат срещу целулит. Тези модели създават усещане за постоянна нестабилност, дори и да стоите на място, а когато ходите, ви принуждават да вървите по-внимателно. И за да се компенсира нестабилността, се активират мускулите на краката, отго­ворни за движението. Не трябва да се пренебрегва и фактът, че тези обувки подобряват стойката. С тях движенията са доста динамични и тъй като мускулите са натоварени, се уве­личава и кръвообращението. Но все пак не е добре да сте само с тях, използвайте ги всеки ден за по половин-един час.

 

 

Уникално! Ето как целулит се заличава с мед!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар