Може ли любовта да спаси брака?

промоции

Невинаги любовта може да спаси брака!

любов

Ще спаси ли любовта брака?

За да имате щастлив брак не е задължително да се чувствате като герой от приказка. Австралийски учени твърдят, че любовта не е единствената предпоставка за щастливо съжителство. Предишните връзки, възрастта и дори вредните навици като пушенето, са едни от главните условия, които оказват влияние на шанса за щастлив и дълъг брак.

Група психолози от Националния университет на Австралия са направили изследване, чиято цел е да се разбере кои точно фактори влияят, за да живеете дълго и щастливо със своя партньор. Учените са анкетирали 2500 семейни двойки и са сравнявали техните резултати, с тези на разведени хора.

Когато мъжът е с 9 или повече години по-голям, разводите се случват 2 пъти по-често. Това важи и за мъжете, които са се задомили преди навършване на 25 години.

20 % от хората с деца и 9 % от тези без деца също се развеждат.

16 % от хората, чиито родители са разведени също се развеждат, от тези, които са израснали с двамата си родители едва 10 % стигат до развод.

Хора, които се женят за втори или трети път се развеждат 90 % по-често от тези с един брак.

16 % от семействата, които се мислят за бедни се развеждат, докато само 9 % от тези, които имат стабилен доход, се разделят.

50 % от двойките, в които само единият партньор пуши, се развеждат, а ако и двамата са пушачи или непушачи, бракът е по-устойчив.

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар