Снежанки на пистите – защитете кожата и косата си!

промоции
Този сезон е ужасен за кожата и косата. Дъждовете, снеговете, бушуващите ветрове и apктичecкитe температури водят да изсушаване, зачервяване и възпаления. Затова ви трябва програма за защита.

 

Висока степен на защита

Ако обичате ски спорта и очаквате с нетърпение да се качите на пистите, не забравяйте, че в планините – на по-ви­соко морско равнище, въздействието на UV лъчите се увеличава с около 25% в сравнение с морския бряг. А отражение­то им от снега уврежда допълнително кожата. За да предотвратите това, се снабдете със специални слънцезаицитни продукти, които комбинират под­хранващи съставки против студ и сух вятър с висок слънцезащитен фактор: SPF 30 или SPF 50. Нанасяйте ги обилно по всички открити части от тяло­то, преди да започнете спусканията, и се снабдете с малки опаковки, които да носите в себе си за повторно нана­сяне. Активните съставки ще подси­лят защитната функция на кожата, ще възстановят хидролипидния й баланс и в същото време ще й позволяват да диша. Не пренебрегвайте защитата и в мрачно и сиво време, тъй като лъчите преминават свободно през облаците.

Тонизиране на мускулите

Как да избегнете болките в мускулите, след като прекарате деня по снежните склонове? Тайната, която повечето катерачи и планинари знаят е, че мускули­те трябва да се затоплят и тялото да се държи на топло. Най-добре е да има­те предварителна подготовка няколко седмици преди да се отправите на зимна почивка. Тичайте, плувайте, пропускай­те асансьора и изкачвайте стълбите пеша. Силният студ намалява циркулаци­ята на кръвта, предразполага развиване­то на вируси и кожата губи мекотата и еластичността си. Това се отнася за ко­жата по цялото тяло, не само за лицето. Един от вариантите да се предпазите от студа е да носите ветроустойчиви дрехи, за предпочитане от леки микрофибри, които ще ви топлят и ще ви пазят сухи. Другото, което може да на­правите, е да омекотите кожата, като редовно я ексфолирате и хидратирате. И също да си направите тонизира­ща процедура или спортен масаж в SPA център. Те премахват напрежението в мускулите, елиминират токсините и на­сищат с кислород органите.

Изкусителни под шапките

Студът, вятърът и влагата влияят много зле на косата, изсушават я и тя губи жизнеността си. А и шапките съз­дават статично електричество, кое­то води да заплитане и летене на коса­та във всички посоки. За да я защитите от екстремните климатични условия, поставете подхранващ балсам в кра­ищата й. Ако сте с боядисана коса, ще трябва да защитите цвета от U\A лъ­чите със спрей, подобен на този, който използвате през лятото. В допълнение при всяко измиване с шампоан нанасяй­те подхранваща маска, избягвайте силната струя на сешоара и ежедневното изправяне. За да избегнете наелектризирането, изберете шампоан за обем и редовно масажирайте скалпа, за да уве­личите циркулацията на кръвта.

Термичен шок

На него е подложена кожата през зимата причината са резките промени в температурата – навън е много студено за раз­лика от домовете и офисите. Кожата се изсушава от климатика, дехидратира се, изтънява, зачервява се и губи младежкия си тонус. За да я заищитите, е желател­но да я хидратирате с подходящ крем и да не забравяте да поставяте основа. Освен че ще изгради предпазен слой на повърхността, тя ще фиксира и грима.

Противостарееща грижа в студа

Защитата и хидратацията са важни за всяка възраст и тип кожа, но те не са достатъчни за дами, които се борят с признаците на стареене. Те имат нужда  от плътен подхранващ крем, който да уплатни линиите и по-ясно изразени бръчки. Ако не сте привърженици на този тип текстури, тогава изберете anti-age серум, с който изглаждайте кожата, преди да нанесете ежедневния си крем. Не пропускайте зоната около очите, която е 4 пъти по-тънка от тази на лицето и първа поема всички вредни ефекти от климата и UV лъчите.

Меки ръце и устни

Кожата на ръцете и устните е най- потърпевша от студеното време. Ниските температури я карат бързо да почервенява, да се напуква, възпа­лява и като следствие тя загрубява. Причината е, че по горната повърхност на ръцете има много малко мастни жлези, а в зоните на устните и дланите те напълно липсват. За да защитите ръце­те си, никога не излизайте в студа без ръкавици. След като измиете ръцете си, винаги ги подсушавайте добре и кол­кото е възможно по-често нанасяйте хидратиращ крем, който е желателно да съдържа глицерин. За да подсилите ефекта, вечер нанасяйте плътен слой върху ръцете и слагайте памучни ръкавици. Те ще действат като преграда и ще засилят по-доброто усвояване на съставките. За устните се въоръжете с балсам или гланц, който едновременно овлажнява и защитава. Подбирайте продукти с антисептични съставки като масло от алое, манго, ванилия, карите и витамин Е и ако отивате на ски, търсете със слънцезащитен фактор.

 

 

 

Грижа за устните през зимата

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар