Любовни връзки, обречени на провал – част 2

Събрахме като в хербарий 10-те най-неуспешни типове връзки и им направихме лeкa дисекция, за да ви предпазим от някои типични женски забауди и за да имате едно наум…

част 1

ЗА ВАС ТОЙ Е НАБЪРЗО СКАЛЪПЕНО „СПАСЕНИЕ“.

След раздялата отивате да поплачете на нечие рамо, за да забравите…

Истината: Дълбоко убедена, че бившият ви не струва, се впускате към следващия – негова абсолютна противоположност.

Признаци, че това е само и единствено ваш проблем:

 • На всяка цена желаете „новият“ да се срещне спредишния ви.
 • Нерекъснато измъчвате настоящия си партньор, пренасяйки „несполучливия“ си опит от миналото върху отношенията си с него.

Евентуално развитие: Ще ви обсеби идеята за онова, което ви е липсвало досега. По-добре мислете за нещата, коита пре­ди са ви харесвали, за да имате по-градивен поглед в бъдеще. А дотогава си вземете куче. Или коте.

СЪЖАЛЯВАТЕ ГО.

Изживявате се като ангел-пазител, имате чувство, че основното ви задължение е да му помагате, защото той без вас е изгубен, объркан и безпомощен.

Истината: Все избирате един типаж – човек, който ви използва, демонстрирайки безпомощност. Той не носи отговорност за собствените си решения, камо ли да прояви грижа за някой друг. Но дали може да cе нарече „партньор” какво означава партньорство? Ако откриете верния отговор, ще разбере­те, че вашият човек не се вписва в този сюжет.

Признаци, че това е само и единствено ваш проблем:

 • Обкръжението нарича „мамче“, защото имате възпита­телно наклонности демонстрирате родителска грижовност към своя любим.
 • Толерирате постъпките му дори когато не трябва, изпъл­нявате всичките му желания и се боите да го напуснете, за­щото той няма да го понесе“.

Евентуално развитие: Докато продължавате да бъркате любовта със съчувствието, ще тъпчете на едно място. Кой всъщност е жертвата в подобна ситуация?!

СВЪРЗВА ВИ ЕДИНСТВЕНО СЕКСЪТ

Привлечени сте oт нещо романтично или секси и сякаш сте на седмота небе. Но в един момент това усещане изчезва. Какво остава след него?

Истината: Необичайните обстоятелства, съдбовните изживявания и върховният секс могат да сближат двама души, само че ако отношенията се концентрират единствено вър­ху това, убягва истинският смисъл на думата „взаимност”.

Признаци, че това е само и едннствено ваш проблем:

 • За най-итригуващо у партньора си намирате само начи­нът, по който прави секс.
 • В леглото всичко е на 6, но извън него няма какво да си кажете.

Евентуално развитие: След удовлетворяването на физическите потребности ще започнете да изисквате съв­сем други неща от мъжете.

ОЧАРОВАНА СТЕ ОТ ВЪНШНИЯ МУ ВИД.

Прекрасен парфюм, силни мускули, неустоима ус­мивка… Това достатъчно ли е?

Истината: Може би сте влюбена във всичко това, но едва ли ще е за дълго.

Признаци, че това едннствено ваш проблем:

 • Прекалено се възторгвате от мъжкарското или артистичното му излъчване.
 • Да се опитвате да се докоснете до неговата същност е като да търсите игла в купа сено.

Евентуално развитие: Съвсем просто – скука. Много скоро той ще престане да ви вълнува. Ще потърсите нещо повече някъде другаде.

ОБИЧАТЕ ГО ПОВЕЧЕ, ОТКОЛКОТО ТОЙ ВАС.

Нрмате усещане за „заедност“. Може би той дори няма да забележи, ако четката 3a зъби изчезне от банята. Или ако вие изчезнете…

Истината: В стабилните любовни отношения обикновено двамата партньори се редуват в своите настроение и компромиси, разбирането към другия. Когато чувствата на еди­ния преобладават, идва момент, в който емоциите започват да спринтират. А спринтовете не продължават дълго…

Признаци, че това едннствено ваш проблем:

 • Инициаторът за сближаване винаги сте само вие.
 • Иска от вас единствено секс и никога не крои бъдещи планове за двама ви.

Евентуално развитие: Вие ще сте жадна за внимание, ще ревнувате от всеки и е твърде вероятно да стигнете до извода, че не заслужавате обич и внимание. Колко глупаво!

ТОЙ ВИ ОБИЧА ПОВЕЧЕ, ОТКОЛКОТО ВИЕ НЕГО.

Той иска твърде много от вас? Изнервяте се от неговата непрекъсната нужда от внимание, дорв от самото му присъствие?

Истината: Няма смисъл да се насилвате за нещо, което не ви е на сърце.

Признаци, че това едннствено ваш проблем:

 • Потребността му да прекарвате повече време заедно ви пречи.
 • Добре знаете, че сте способна да му дадете онова, от което има нужда.

Евентуално развитие:  Един слънчев ден ще си дадете сметка, че е безсмислено повече да измъчвате него, и себе си. А ако смятате, че в по-добра позиция винаги е онзи, който не обича с цялото си сърце, останете в тази връзка. Само вни­мавайте да не ви го върне един ден.

 

 

 

Кога правим повече любов – по време на отпуската или след нея?

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар