Кога човек губи сексуалното си желание?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ
Сексуалното желание (либидото) варира през целия живот в резултат на емоционалното и физическото състояние на човека. Влияние оказват умората, стресът, заболявания, раждане и проблеми във взаимоотношенията. Изясняването на причината за загубата на това желание е първата стъпка за справяне с проблема.

Както при повечето страни на човешкото пове­дение, хората се различават и по необходимост­та си от секс; няма правила за това какво е „нормално“ Слабият полов нагон сам по себе си не е причина за притеснения, стига партньо­рите да са доволни от връзката си. Но пониже­ният интерес към секса може да свидетелства за някакво заболяване като депресия и други пси­хологически проблеми, както и за болести като артрита и диабета.

Определени медикаменти, включително различни антидепресанти и лекарства за пони­жаване на кръвното налягане, потискат сексу­алното желание. Някои мъже в напреднала възраст изпитват трудности при постигането на състояние на възбуда и при поддържането на ерекция. Жените в периода на менопаузата може да нямат желание за полов контакт пора­ди неприятни усещания, причинени от сухота на влагалищната лигавица или други хормонал­ни промени в организма.

Общи съвети при загуба на либидото

  • Споделете притесненията си с партньора и го включете в своя план за лечение.
  • Опитайте се да не се тревожите от недо­стига на сексуална енергия, тъй като това може да влоши проблема.
  • Справяйте се със стреса чрез ефективни методи: дълбоко дишане, креативна визуа­лизация (формиране на зрителни образи) или други техники за релаксация.
  • За да повишите общата си енергия, праве­те редовно физически упражнения. :!
  • Наспивайте се добре. Умората е една от основните причини за липса на интерес към секса.

 

 

Тайните на сексуално задоволените двойки

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар