Природно лечение на миома – какво помага при този проблем?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ
Благодарение на природата можем да си помогнем за облекчаване на симптомите от фибромиома.

Ароматерапия

1. Лек масаж на корема успокоява болката и намалява напрежението. Пригответе смес, като разтворите в 1 супена лъжица масло от сладък бадем или студенопресована расти­телна мазнина по 4 капки масло от мускатен конски босилек и лавандула и 2 капки мас­ло от маточина или българско розово масло.

2. За да облекчите коремна болка или болка в гърба, добавете в купа с гореща вода по 4 капки масло от мускатен конски босилек и майорана и 3 капки масло от благородна лай­ка. Използвайте сместа за топъл компрес върху болезненото място. Маслото от мускатен конски босилек не се препоръчва през първите 20 седмици на бременността.

Физическа активност

Ако миомата причинява болезнени спазми или обилно кървене по вре­ме на цикъл, вие сте непълноценни. Но упражнения през останалата част от месеца стимулират кръво­обращението в матката и намаля­ват болката.

Билколечение

1. При миома и проблемна менструация приемайте 2 пъти дневно чай от лечебен камшик, корен от трилиум, плодове от адамово дърво и листа от малина, или по 15 капки тинктура от тези билки разтворени в малко вода. Може да добавяте към ястията си коприва, богата на витамин С и желязо, и да пиете 2 пъти дневно чай от коприва.

2. При миома с обилна менструация и съсиреци приемайте 2 пъти дневно чай или по 15 капки тинктура от посочените по-горе билки.

лечение на миома

Лечение на миома – какво помага?

Подобряване на кръвообращението чрез хидротерапия

Ако страдате от миома, за да по­добрите циркулацията на кръвта в маточните стени, се потапяйте до ханша за 2-3 минути всяка сутрин във вана с хладка вода. Това облекчава състоянието.

Кога да потърсите медицинска помощ

  • Чувствате се прекалено изтощена и слаба.
  • Месечният ви цикъл е нередовен или ви създава проблеми.

Незабавно потърсете лекар, ако:

  • Изпитвате необичайно силна болка.
миомакс

Миомакс – при кисти, миоми и полипи

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар