Грижи според типа коса… къдрава!

Всеки ден пред огледалото се питаме толкова ли е трудно да имаме мека и здрава коса, изпълнена с блясък и жизненост? Наистина ли е невъзможно да постигнем едновременно обем, сияние, еластичност и прическата ни да остане дълго време непокътната?

КЪДРАВАТА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОМЕКОТЯВАНА

В какво се състои проблемът? Ситните къдрици се превръщат в безформе­на маса, ако не се полагат ежедневни грижи за тях. Специфичната им форма прави по- трудно доброто им подхранване със себум, затова те са изключително сухи, сресват се много трудно, краищата им непрекъснато се чупят и цъфтят, блясъкът им се губи. Кожата на темето също е по-суха и чувствителна, ко­ето прави възможно и появата на пърхот.

Решението: Косата ви може да искри, да бъде копринено мека и еластична. За това е достатъчно да полагате редовно грижи да бъде хидратирана, както и още няколко специфични техники, и усилията ви ще бъдат възнаградени.

Подходящите продукти: Използ­вайте задължително шампоани, балсами и маски за коса, предназначени за изключи­телно суха или изтощена коса. Те са обогате­ни с хидратиращи субстанции като серамиди, масла или основни мастни киселини, които обновяват хидролипидния слой на кожата и косъма и възвръщат еластичност­та му. Два-три пъти седмично нанасяйте за­дължително и маска за коса, която да дейст­ва в продължение на 15-20 минути. Също толкова често: в краищата на косата и по ця­лата й дължина, без да стигате до корените подхранващ балсам или лосион, който ще възвърне блясъка й. Само след месец ще сте се сдобили с невероятна грива.

Прическата за вас: При този тип коса е известно правилото на крайности­те, ето защо предпочетете или ултракъса подстрижка, или дължина над средната, защото по този начин ще се избавите от проблема с неконтролируемия обем, кой­то е характерен за къдравата коса. В ника­къв случай не се спирайте на средната дължина и на пластовете, защото естест­вената структура на косата ви ще я напра­ви неукротима.

Професионални хитрини:

  • Никога не сресвайте косата си, докато е суха: тя се наелектризира и превръща в без­формена маса.
  • Избягвайте да използвате сешоар, оставе­те я да изсъхне на стайна температура.
  • Не пропускайте да използвате балсам за по-лесно разресване.

 

 

 

Стресирани ли сте? Увеличете приема на цинк!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар