Споделяйте тревогите си с приятел

промоции
  • Заключете грижите си в най-тъмните кътчета на съзнание­то и забравете за тях за из­вестно време.

  • Потискането на гнева може да предизвика повишаване на нивата на хомоцистин в кръвта, което е рисков фак­тор за възникване на сърдеч­носъдови заболявания.

 

Споделяйте притесненията си с приятел. Разговорите с верен приятел за вашите страхове и тревоги ви карат да се чувствате по-добре. Освен това той или тя може да ви успокои или да ви даде ценен съвет.

Намерете си уединено местенце. Изберете си някое спокойно място вкъщи, където можете да останете на­саме със себе си и да се отдадете на тревожните си мисли. Усамотявайте се в своето кътче всеки ден по 10- 20 минути. Определете си времеви лимит и не го просрочвайте. През оста­налото време се опитвайте да прогон­вате тревожните мисли.

Представяйте си „щастлив край“. Мислете за това как ще се справите с трудностите и как всичко ще се наре­ди по възможно най-добрия начин. Твърде вероятно е щастливият край да стане реалност, ако насочите мис­лите си към него и силно го желаете. Начинът, по който си представяме бъ­дещето, много често се оказва проро­чество, което се сбъдва.

Научете се да релаксирате. Включе­те се в специална група за справяне със стреса или за медитация, където ще се научите как да преодолявате мрачните и тревожни мисли. Проверете дали не се предлагат специални програми за вашия случай. Уроците по йога, балет и тай-чи ще ви помог­нат да насочите мислите си към по-приятни неща.

Потърсете помощ от психотерапевт. Ако безпокойството ви излиза извън контрол или често изпадате в панически страх, потърсете помощ от профе­сионален психотерапевт, който ще ви даде съвети как да възвърнете кон­трола над себе си.

 

Домашните любимци – ненадминати лечители

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар