Съвети за повишаване на имунитета преди грипния сезон

Грипът се причинява от различни, но близки по вид вируси. Епидемии от бо­лестта възникват предимно през зимата. Вирусът се разпространява бързо, особено на места с много хора, например в училищата и учрежденията.

Хората в добро общо здравословно състояние се възстановяват за няколко дни без специално лечение, а при останалите е необходима консултация с лекар.

 

Настинка или грип?

И в двата случая се появяват болки в гър­лото, кашлица и хрема. Въпреки че грипът обикновено се разпознава по по-тежките симптоми, единственият сигурен начин за точна диагноза е чрез лабораторен анализ на секрет от носа и гърлото. Такава необ­ходимост обаче възниква рядко.

 

Грипът обикновено започва внезапно с втриса­не, висока температура, болки в мускулите и кихане. Скоро след това може да ви заболи гърлото, да се появи суха кашлица, повишена чувствителност на кожата, болки в очите, обща слабост и главоболие. През това време вероятно няма да изпитвате глад. Треската, съ­пътстваща грипа, по правило продължава около 3-5 дни. След отшумяването на симпто­мите е нормално да се чувствате изтощени в продължение на няколко седмици.

 

Лечение при грип

Грипът изисква внимателно лечение, за да не се появят сериозни усложнения. Останете у дома, за да не разпространявате инфекцията, и не ста­вайте от леглото, за да пазите силите си за бор­ба с грипния вирус. Следвайте препоръките за снижаване на висока температура от с. 252-253. Бъдете предпазливи с лекарствата, които се от­пускат без рецепта, защото могат да тушират симптомите и да решите преждевременно, че сте оздравели. Не излизайте от къщи поне ден след нормализиране на температурата.

 

Съвети за профилактика при грип

  • Повишете устойчивостта си към инфекции, ако се задава грипна епидемия. Дори да се разбо­леете, болестта ще протече по-леко.
  • Хранете се здравословно.
  • Всекидневно се занимавайте с аеробни упражнения.
  • Приемайте редовно добавки с мултивитамини и минерали (вкл. бета-каротин, ви­тамин С и Е, флавоноиди, селен и цинк).
  • Поставяйте си за цел да не се преуморя­вате и стресирате.
  • При епидемия избягвайте местата, където се събират много хора.
  • През зимата пийте ехинацея под формата на чай, тинктура или таблет­ки 2-3 пъти седмично, а ако сте в контакт с болен от грип, всеки ден.
  • Нека чесънът е неотменна част от менюто ви – суров или на таблетки.
  • През зимата на всеки три седмици приемай­те профилактично някое от хомеопатичните средства против грип. Може да пробвате и с помощта на хранителни добавки да изградите силен имунитет на организма си. Препоръчваме ви Германор 132 – супер качествен органичен германий, 100 % природно средство за стимулиране на имунитета.

 

Органичният германий стимулира имунитета

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар