Лейди Гага ще пише филмова музика

Две ексцентрични звезди ще предложат своя музика за нова филмова класика

Лейди Гага и Принс имат желание да работят върху саундтрака на новата екранизация на романа на Френсис Скот Фицджералд „Великия Гетсби“. За плановете на музикантите разказа пред медиите актрисата Аделаида Клемънс, която ще играе една от героините във филма.

На нея е поверена и главната роля в 3D продукцията „Сайлънт Хил: Откровение „, чиято премиера предстои у нас. По думите й Лейди Гага и Принс сами потърсили режисьора на „Великия Гетсби“ Баз Лурман, прочул се с филмите си „Танцуващо сърце“, „Ромео и Жулиета“ и „Мулен Руж“. Клемънс смята, че Лурман и „Уорнър Брос“ едва ли ще откажат на толкова известни изпълнители, макар че и други техни колеги били поканени да участват със свои сингли.

Нисичкият Принс, който остава един от титаните в поп музиката и преди е писал филмова музика. Негови парчета звучат в излезлия още през 1989 г. „Батман“ на Тим Бъртън. За Лейди Гага обаче това ще е прощъпалник. Иначе не й е чужда магията на киното и това лято направи актьорски дебют във втората част на филма на Робърт Родригес „Мачете убива“.

Колкото до „Великия Гетсби“, главната роля е дадена на Леонардо ди Каприо, които ще играе милионера Джей Гетсби. Филмът излиза в 3D формат, като засега премиерата му е обявена за месец май 2013 г.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар