Есенно Фън-шуй противодейства на тъгата и лошото настроение

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Прекрасните багри могат да ни заредят с много положителни емоции

Сега е сезонът, в който можем да си починем от летния свръхразход на „огнена“ енергия и да се заредим с положителни вибрации преди зимата, която е подвластна на елемента Вода. Определено ще ви върви, ако се съобразявате с естествените природни цикли.

Може да го направите, като приложите принципите на Фън-шуй в дома си“, пише Крисчън Хъмъл, канадски специалист по древното китайско учение за хармонизиране на енергията Чи.

През месеците от септември до ноември дърветата се отърсват от старите си листа, за да се подготвят за обновление през пролетта. Добре е да приложите същия принцип и в пространството, което обитавате, за да го освободите от вибрациите на миналото.

Най-напред старателно почистете всички помещения, четем във вестник „Всичко за семейството“. Според Крисчън Хъмъл прахта, мръсотията, котленият камък задържат движението на позитивната енергия. Прередете също дрехите в гардеробите, изхвърлете старите списания и вестници, както и всички вещи, които едва ли някога ще ви послужат.

Обърнете специално внимание на ъглите. Според Фън-шуй именно в тези места жизнената енергия спира своя ход. За да й помогнете да продължи напред, може да поставите там саксии с цветя, декоративни фонтанчета, камбанки, дребни скулптури или практични мебели.

Шкафовете са своеобразни недра на дома ви. Ако не ги почиствате и проветрявате редовно, в тях се задържа неподвижна, „мъртва“ енергия. Затова изхвърлете всичко ненужно от тях и ги лъснете до блясък.

Може да хармонизирате енергията в жилището си и с подходящи ухания. Не е нужно да използвате химически ароматизатори, които често предизвикват алергии. По-добре ги заменете с парфюмирани свещи, ароматни пръчици, пъстроцветни букети.

Вибрациите на красивата музика също имат пречистващи свойства, пише Крисчън Хъмъл. Ако слушате у дома композиции в любимите ви жанрове, ще заредите с положителна енергия неговите стени.

Преобразете всяко кътче, което не харесвате. За целта е добре да се доверите на шестото си чувство. То ще ви подскаже как да разкрасите тези места, за да се заредят с положителни вибрации.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар